Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: 551 παραβάσεις του ΚΟΚ και 11 συλλήψεις για παρεμπόριο

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε το Πάσχα στην Κέρκυρα παρά τη βροχή και οι χιλιάδες των επισκεπτών απόλαυσαν τα έθιμα και τις τελετές του τόπου μας για μια ακόμη φορά. Επισκέπτες από την Ελλάδα, από την Ευρώπη αλλά και τα Βαλκάνια κατέκλισαν το νησί είτε με οργανωμένες εκδρομές είτε μεμονωμένα.

Από το Σάββατο του Λαζάρου έως το Μ. Σάββατο, οι πτήσεις στον αερολιμένα Ι. Καποδίστριας ξεπέρασαν τις 260, εκ των οποίων οι 200 από ευρωπαϊκές πόλεις και οι 60 από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ σε κάτι σαν “πλωτή γέφυρα” μεταμορφώθηκαν  τα δυο λιμάνια του νησιού (στην πόλη και τη Λευκίμμη) με περισσότερα από 50 δρομολόγια την ημέρα.

Η αστυνομία με αυστηρά μέτρα δεν επέτρεψε την είσοδο των αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης, ενώ σε μεγάλο μέρος των δρόμων γύρω από την Σπιανάδα απαγορεύτηκε το πάρκινγκ κυρίως την ώρα των επιταφίων και της πρώτης  ανάστασης. Ως λύση για τη στάθμευση των αυτοκινήτων δόθηκαν χώρου του λιμανιού στη βόρεια πλευρά και στη νότια πλευρά της πόλης χώροι στο Αθλητικό κέντρο και κοντά στο κοιμητήριο της Γαρίτσας. Ωστόσο το πρόβλημα παρέμεινε μεγάλο και χρόνο με το χρόνο αναδεικνύεται ως άλυτο.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε συνολικά -2.839- ελέγχους σε όλο το Ιόνιο  και βεβαιώθηκαν -912- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στο χρονικό διάστημα από 07 έως και 17 Απριλίου, στα νησιά του Ιονίου.

Από τις παραβάσεις  -551- σημειώθηκαν στην Κέρκυρα, -150- στην Λευκάδα, -135- στην Ζάκυνθο και -76- στην Κεφαλονιά.

Μεταξύ αυτών οι 119 αφορούσαν υπερβολική ταχύτητα, 24 για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, 4 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 1 για αντικανονικούς ελιγμούς και 15 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 3 για κινητό τηλέφωνο, 19 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 43 για μη χρήση προστατευτικού κράνους.  

Επίσης σύμφωνα με την αστυνομία,

εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν, από τη Μεγάλη Δευτέρα (10.04.2023) έως και το Μεγάλο Σάββατο (15.04.2023), και οι οποίοι είχαν σαν αποτέλεσμα να συλληφθούν συνολικά έντεκα -11- ημεδαποί και να κατασχεθεί μεγάλος αριθμός ειδών παρεμπορίου. Σε βάρος των συλληφθέντων εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία και επιβλήθηκαν τα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπονται σε κάθε περίπτωση.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More