Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Κίνημα της πετσέτας»: Δυναμικές οι πρωτοβουλίες των πολιτών – Μαρτυρία λουόμενου: «Με έδιωξαν, είχαν σωματοφύλακες»

Ταχεία εξάπλωση στα ελληνικά νησιά φαίνεται πως έχει το «Κίνημα της Πετσέτας», αφού οι πρωτοβουλίες πολιτών ενάντια στην παράνομη κατάληψη παραλιών από επιχειρήσεις, ενεργοποίησαν και τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης, που προχωρά άμεσα σε σαρωτικούς ελέγχους.

Ήδη έχουν κλείσει τρεις επιχειρήσεις στη μικρή και μεγάλη Σάντα της Πάρου. Στελέχη της Κτηματικής Υπηρεσίας Σύρου έκαναν αυτοψίες, διαπίστωσαν σημαντικές παραβάσεις και προχώρησαν άμεσα στην έκδοση πρωτοκόλλων απομάκρυνσης των τριών επιχειρήσεων απο την παραλία.

«Ας γνωρίζουν όσοι δεν σέβονται το περιεχόμενο των σχετικών συμβάσεων, ότι δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν» ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζαδάκης.

«Μιλάμε για την ελευθερία του ανθρώπου, όπως προβλέπεται από το σύνταγμα της Ελλάδος να έχει ελεύθερη πρόσβαση στον ελεύθερο χώρο» τόνισε το μέλος της Κίνησης Πολιτών Πάρου για ελεύθερες παραλίες, Δαμιανός Γαβαλάς.

Την ίδια ώρα ωστόσο, ο εκπρόσωπος της κίνησης πολιτών για ελεύθερες παραλίες Χρήστος Γεωργούσης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα κάνει λόγο για απειλές από σωματοφύλακες.

«Με έχουν διώξει. Πήγα να κολυμπήσω και με έστειλαν στα βράχια και σε μια παραλία που δεν πληροί τις προϋποθέσεις να νοικιάζεται γιατί είναι δύο μέτρα. Ορισμένοι είχαν διάφορους σωματοφύλακες εκεί» ανέφερε.

«Το έχουμε αντιμετωπίσει το πρόβλημα και δεν θα αφήσουμε καμία αυθαιρεσία να υπάρχει στο νησί μας» δήλωσε σχετικά μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο δήμαρχος της Πάρου, Μάρκος Κωβαίος.

Αγώνα για ελεύθερες παραλίες, δίνουν και οι κάτοικοι της Κέρκυρας. «Δεν υπάρχει κάποια ελεγκτική αρχή να τους σταματήσει» λέει η πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Δασίας, Αγγελική Φαϊτά.

«Εμείς αγωνιζόμαστε. ώστε η Ελλάδα να γίνει ένα σοβαρό κράτος δικαίου όπου η νομιμότητα θα κυριαρχεί σε κάθε επίπεδο και ο τουρίστας, Έλληνας ή ξένος, θα πηγαίνει σε μια παραλία και θα απολαμβάνει ελεύθερα το φυσικό περιβάλλον, χωρίς να υπάρχει αυθαίρετη κατάληψη από τις επιχειρήσεις» σημειώνει σχετικά ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας. μιλώντας στην Naftemporiki TV.

«Το ΚΚΕ χαιρετίζει και στηρίζει τις κινητοποιήσεις κατοίκων και επισκεπτών νησιών και άλλων περιοχών της χώρας, που διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους στην ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις έχουν κυριολεκτικά καταληφθεί από επιχειρηματικά συμφέροντα» λένε από το ΚΚΕ.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει να διερευνηθούν οι καταγγελίες για παρεμπόδιση της ελεύθερης πρόσβασης του κοινού στις παραλίες.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Ελένη Μπουγά – Γιάννης Ανδριώτης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More