Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κίνηση-ματ της Μπαρτσελόνα με προσφορά 50 εκατ. ευρώ στην Μπάγερν – Κοντά στο «Καμπ Νου» ο Λεβαντόφσκι

Η Μπαρτσελόνα υπέβαλε προσφορά 42 εκατομμυρίων λιρών για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι καθώς θέλει να κλείσει επιτέλους μια συμφωνία για τον σούπερ σταρ επιθετικό, την ώρα που και η Μπάγερν θέλει να κλείσει το θέμα όσο γίνεται νωρίτερα.

Το μέλλον του Πολωνού σταρ έχει κυριαρχήσει στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, αλλά φαίνεται ότι το στόρι μπορεί να πλησιάζει προς την ολοκλήρωση με την Μπάγερν να απαιτεί μια συμφωνία μέχρι το Σάββατο, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Η Μπαρτσελόνα μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις της Μπάγερν για τον επιθετικό, ο οποίος πέτυχε 50 γκολ σε 46 εμφανίσεις την περασμένη σεζόν.
Όμως, σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό RMC Sport, η Μπαρτσελόνα έχει κάνει νέα προσφορά αξίας 42 εκατομμυρίων λιρών για τον επιθετικό που είναι πιο κοντά στις απαιτήσεις της Μπάγερν.

Οι Καταλανοί βρίσκονται στα πρόθυρα της απόκτησης του εξτρέμ της Λιντς, Ραφίνια για 56 εκατομμύρια £ και φαίνεται πιθανό να αποκτήσουν επίσης τον εξτρέμ Ουσμάν Ντεμπελέ.
Ωστόσο, ο Τσάβι βλέπει τον Λεβαντόφσκι ως το τελευταίο «κομμάτι» της νέας του ομάδας και ελπίζει ότι θα βοηθήσει την Μπαρτσελόνα να παλέψει για τον τίτλο της La Liga πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης και να είναι πιο ανταγωνιστική στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν.

Ο πρώην σταρ της Μπορούσια Ντόρτμουντ σόκαρε την Μπάγερν στο τέλος της περασμένης σεζόν, εκφράζοντας την επιθυμία του να εγκαταλείψει την Allianz Arena μετά από οκτώ χρόνια.
Ο 33χρονος είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους επιθετικούς του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, αλλά εκδήλωσε απροθυμία να συνεχίσει – με μόλις ένα χρόνο να απομένει στο συμβόλαιό του – και ενημέρωσε τους αρχηγούς των συλλόγων για την επιθυμία του για μια νέα πρόκληση, μακριά από το Μόναχο.

Ο Λεβαντόφσκι επέστρεψε για προπονήσεις προετοιμασίας με την Μπάγερν το πρωί της Τρίτης, αφού τα σχόλιά του για το μέλλον του έθεσαν ερωτήματα για το αν θα εμφανιστεί.
Θα επιστρέψει στην προπόνηση με την ομάδα του Julian Nagelsmann το πρωί της Τετάρτης, αλλά η Μπάγερν φέρεται να θέλει να ολοκληρωθεί μια συμφωνία αυτή την εβδομάδα πριν παρουσιάσει την ομάδα της για την επόμενη σεζόν.

Θέλουν επίσης να αποφύγουν τυχόν εντάσεις μεταξύ των οπαδών του Λεβαντόφσκι και της Μπάγερν στο επερχόμενο πρόγραμμα των φίλων τους πριν από τη σεζόν. Ο Σάντιο Μανέ έχει ήδη έρθει από τη Λίβερπουλ ως αντικαταστάτης.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα Marca, ο Λεβαντόφσκι είναι σίγουρος ότι θα υπάρξει μια συμφωνία και πιστεύει ότι έχει κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να φτάσει στο Nou Camp.
Παρά τα οικονομικά της προβλήματα, η Μπαρτσελόνα μπόρεσε να φέρει παίκτες αφού πούλησε μεγάλα κομμάτια περιουσιακών στοιχείων κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Ο Τσάβι έχει ήδη προσθέσει τον αμυντικό Andreas Christensen και τον μέσο Franck Kessie, αμφότεροι με ελεύθερες μεταγραφές.

Αλλά έχουν δει επίσης τον Clement Lenglet να φεύγει για την Τότεναμ ως δανεικός, ενώ η Manchester United παραμένει σε συζητήσεις για μια πιθανή συμφωνία για τον Frenkie de Jong. Ελπίζεται ότι οι αποχωρήσεις τους θα βοηθήσουν στη χρηματοδότηση της μετακίνησης του Λεβαντόφσκι στην Ισπανία.

Πηγή: Dailymail
Eπιιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More