Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καίγονται σπίτια σε Ντράφι και Ανθούσα – Μήνυμα 112 για εκκένωση προς Βριλήσσια και Αγία Παρασκευή

Πύρινος εφιάλτης για άλλη μία φορά στην Πεντέλη με τους πυροσβέστες να δίνουν τιτάνια μάχη να περιορίσουν τα μέτωπα της φωτιάς. Αυτήν την ώρα καίγονται σπίτια στο Ντράφι και στην Ανθούσα ενώ ακούγονται συνεχώς εκρήξεις. Μεγάλη αναζωπύρωση αυτήν την ώρα στο Ντράφι, ίδια εικόνα σε Ανθούσα και Γέρακα.

Στις 02:30 τα ξημερώματα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης, είπε ότι καίγονται σπίτια στην Παλαιά Πεντέλη, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει εικόνα για το πόσα είναι αυτά, αλλά και για το μέγεθος των ζημιών.

Ωστόσο, η δήμαρχος Πεντέλης διευκρίνισε ότι υπάρχουν ζημιές σε σπίτια στο Ντράφι κι όχι στην Παλαιά Πεντέλη.

Αναζωπύρωση 1,5 ώρα μετά τα μεσάνυχτα υπήρξε και στην Ανθούσα, αλλά και στη Διώνη, όπου πολλοί κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Στις 2 τη ξημερώματα, το 112 έστειλε μήνυμα: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Πεντέλη και πέριξ του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, εκκενώστε προς Βριλήσσια».

Λίγα λεπτά πριν από τις 3 τα ξημερώματα, το «112» έστειλε μήνυμα προς όλους όσοι βρίσκονται στις ανατολικές περιοχές του Γέρακα να εκκενώσουν άμεσα προς την Αγία Παρασκευή.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις ανατολικές περιοχές του Γέρακα, εκκενώστε τώρα προς Αγία Παρασκευή. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την Τρίτη, είχαν εκκενωθεί το Ντράφι, η Ανθούσα, η Διώνη και το Δασαμάρι.

Στα πύρινα μέτωπα επιχειρούν 420 πυροσβέστες, 18 μονάδες πεζοπόρων τμημάτων και 85 οχήματα. Παράλληλα, στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και Ρουμάνοι πυροσβέστες.

Επίσης, η Περιφέρεια με υδροφόρες και μηχανήματα έργου, μεγάλος αριθμός εθελοντών και δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ.Ειδικότερα, 282 αστυνομικοί με 90 βοηθούν στην ασφαλή εκκένωση και μεταφορά των κατοίκων μακριά από τα επικίνδυνα σημεία. Τα εναέρια μέσα θα ριχτούν εκ νέου στη μάχη της πυρόσβεσης, με το πρώτο φως της ημέρας.

Μάχη στο «Παίδων» για να μην πάει η φωτιά σε εγκαταστάσεις με οξυγόνο και πετρέλαιο

Μεγάλη μάχη για να διασωθεί μια μεγάλη εγκατάσταση οξυγόνου και δεξαμενές στις οποίες υπάρχουν 350 τόνοι πετρελαίου δίνουν Πυροσβεστικές δυνάμεις εντός της περιμέτρου του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Η φωτιά έφτασε μέχρι έξω από την περίφραξη με τους πυροσβέστες να κατορθώνουν να ανακόψουν την πορεία του μετώπου.

Δυνατότητα να προσεγγίσει πυροσβεστικό όχημα δεν υπάρχει και γι αυτό οι πυροσβέστες συνδέουν τις μάνικες σε κρουνούς του Νοσοκομείου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More