Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καβάλα: «Βουλιάζει» από τουρίστες η Ανατολική Μακεδονία

Πάνω από 300.000 επισκέπτες έχουν εισέλθει στην Ελλάδα μέσω του συνοριακού σημείου διέλευσης Νυμφαίας Ροδόπης στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα από 1η Μαΐου έως και τα μέσα του Ιουλίου 2023.

Κυρίως πρόκειται για Βούλγαρους και Ρουμάνους επισκέπτες που χρησιμοποιούν τον κάθετο άξονα της Νυμφαίας για να απολαύσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στην Ελλάδα. Οι διελεύσεις συνεχίζονται κανονικά, ενώ αρκετές φορές -όπως και στο παρελθόν- σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων από ΙΧ που περιμένουν να περάσουν τα σύνορα κάτω από τον καυτό ήλιο.

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες προτιμούν τη Θάσο, την Καβάλα, τη Σαμοθράκη ή ακόμα και την λίγο πιο μακρινή Χαλκιδική.

Την ίδια ώρα, μεγάλη είναι η τουριστική κίνηση και στην Δημοτική Ενότητα Ελευθερών. Ο Αντιδήμαρχος Ελευθερών, Χρήστος Πριονίδης υπογράμμισε πως οι προσπάθειες στην καθαριότητα είναι τεράστιες.

Ο ίδιος τόνισε με έμφαση ότι θα μπορούσαν  να πουν ότι το κομμάτι του Δήμου Ελευθερών και κατά συνέπεια και του Δήμου Ορφανού είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού της Καβάλας!  Παράλληλα η Υπηρεσία Καθαριότητας επιχειρεί καθημερινά ώστε η περιοχή να παρουσιάζει μία σύγχρονη και τουριστική εικόνα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More