Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καβάλα: «Κάθε Τόπος και Χορός» του «ΝΕΑΠΟΛΙΣ»

Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών με τίτλο: «Κάθε τόπος και χορός», διοργανώνει, για  ένατη συνεχή χρονιά, το Κέντρο Ελληνικής Λαογραφίας «ΝΕΑΠΟΛΙΣ», στο πλαίσιο των Ελευθερίων της Καβάλας και με την υποστήριξη του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή  25 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, στον χώρο της πλατείας Κανάρη, στην παραλία.

Η εκδήλωση αποτελεί θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης για την παρουσίαση του πλούτου της λαϊκής παράδοσης στους φίλους της.

Στο φετινό Φεστιβάλ συμμετέχουν έξι διακεκριμένοι Σύλλογοι λαϊκών παραδοσιακών χορών: πέντε Ελληνικοί και ένας από την Βουλγαρία. Πρόκειται για τους Folklore Ensemble «Sevdice», Χορευτικό Όμιλο Δράμας, Εργαστήριο Παραδοσιακών Χορών «Ο Πύρρος» Σερρών, τον Επιμορφωτικό –Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μουσθένης «Το Παγγαίο» και τη Λέσχη Ποντίων Καβάλας.

Θα ακολουθήσει μετά το τέλος του Φεστιβάλ παραδοσιακό γλέντι, με την συμμετοχή όλων των Συλλόγων, στο Εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη Καβάλας,  συνοδεία της ορχήστρας «Παιδιά της παράδοσης», με τιμή εισόδου 10 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου δείπνου και μουσικής).

Για το γλέντι από το Διοικητήριο, από 21.45 μ.μ. έως 02.00 π.μ, θα υπάρξει δωρεάν μετακίνηση.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More