Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καθ΄οδόν για το καρναβάλι: Στους δρόμους οι εκδρομείς του τριημέρου – Τα πρωτεία στην επισκεψιμότητα έχει η Πάτρα

Σε εξέλιξη είναι η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της Αποκριάς. Αυξημένη κίνηση σε λιμάνια, ΚΤΕΛ και εθνικές οδούς. Σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας από τις 6 π.μ. της Παρασκευή έως τις 6 π.μ. του Σαββάτου έχουν περάσει από την Αθηνών – Κορίνθου 53.835 αυτοκίνητα και 42.041 από την Αθηνών – Λαμίας.

Καθυστερήσεις παρατηρούνται στη λεωφόρο Αθηνών, από το ύψος του Χαϊδαρίου καθώς και στο οδικό τμήμα της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου από Ελευσίνα μέχρι τα Μέγαρα. Αντίθετα πολύ καλύτερη είναι η εικόνα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας όπου υπάρχει σταθερή ροή.

Η Πάτρα κατέχει τα πρωτεία στις επιλογές μικρών και μεγάλων. Από Αττική και Βόρειο Ελλάδα θα αναχωρήσουν σήμερα 120 δρομολόγια με προορισμό την Πάτρα ενώ ακόμα και αύριο στην Πάτρα θα φτάσουν περισσότερα από 30 δρομολόγια από την Αθήνα.

Η Πάτρα περιμένει περισσότερους από 200.000 επισκέπτες, μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Μιχάλης Βασιλάκης. Απόψε γίνεται η νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση που θα ξεκινήσει στις 18:30. Συμμετέχουν 181 πληρώματα με περίπου 60.000 καρναβαλιστές τόσο στη νυχτερινή όσο και στην αυριανή μεγάλη παρέλαση. Σήμερα και ο καθιερωμένος σοκοκαλοτοπόλεμος. Περίπου 60.000 σοκολάτες και μπάρες θα πετάξουν και φέτος στις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης, ενώ έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Πηγές: ΕΡΤΝews, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικό Άρθρο: Άρχισε η έξοδος των Θεσσαλονικέων για το τριήμερο της Αποκριάς

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More