Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Καθάρισε” τη Γουλβς και… ξινίζει με Μπράιτον

 

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δεν μπήκε σε… μπελάδες, επικράτησε με 1:0 των “λύκων” και έδωσε νέο ραντεβού με τους “γλάρους”, μετά την οδυνηρή πρόσφατη συνάντησή τους.

Η Λίβερπουλ έκανε το καθήκον στον επαναληπτικό αγώνα με τη Γουλβς και νίκησε με 1:0, χάρη σε όμορφο γκολ του Χάρβεϊ Έλιοτ και “κλείδωσε” θέση στους “32” του FA Cup. Το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ θα αντιμετωπίσει για ακόμη μία φορά την Μπράιτον, μετά το βαρύ 3:0 του πρωταθλήματος και καλείται να βγάλει αντίδραση. Θυμιζουμε πως οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες (3:3) και στο Άνφιλντ για τον πρώτο γύρο, με τους “γλάρους” να αποτελούν κακό… μπελά για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα, ήρθε από την πλευρά των “λύκων”. Η ομάδα του Γιούλεν Λοπετέγκι απείλησε με κεφαλιά του Χιμένες στο 3′, μετά από σέντρα του Τραορέ, με την μπάλα να φεύγει έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Κέλεχερ. Στο 10′, ο Χάκπο είχε την πρώτη τελική στο ματς για τη Λίβερπουλ, αλλά το σουτ που έκανε εκτός περιοχής ήταν αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του Σα. Στο 13ο λεπτό, οι “κόκκινοι” άνοιξαν το σκορ, με τον Έλιοτ να κουβαλάει την μπάλα σε γρήγορη αντεπίθεση και έκανε άπιαστο σουτ εκτός περιοχής για το 1:0. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Κώστας Τσιμίκας βρέθηκε κοντά στο 2:0, καθώς ο διεθνής Έλληνας μπακ έκανε δυνατό σουτ από πλάγια θέση εντός περιοχής και έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Σα. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μπροστά στο σκορ με 1:0.

Στην επανάληψη, δεν υπήρξε μεγάλη φάση στα πρώτα είκοσι λεπτά, με τη Λίβερπουλ να στέκεται καλά αμυντικά και να μην επιτρέπει στη Γουλβς να βρει ελεύθερους χώρους για να απειλήσει. Μετά το 70′, οι “λύκοι” θέλησαν να γίνουν πιο επιθετικοί, προκειμένου να αναζητήσουν με αξιώσεις το γκολ της ισοφάρισης και είχαν με το μέρος τους την κατοχή της μπάλας, αλλά δίχως να προβληματίσουν τον Κέλεχερ. Στο 73′, ο Νέβες έκανε την απευθείας εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρια της εστίας του γκολκίπερ των “κόκκινων”. Η… κλεψύδρα άδειαζε στον αγώνα, η Γουλβς ανέβαζε την πίεσή της, ωστόσο στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα δεν κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης και η Λίβερπουλ πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του FA Cup.

ΓΚΟΛ: 13′ Έλιοτ
Κίτρινες: 57′ Τιάγκο, 71′ Φίλιπς
Κόκκινες:
Δοκάρι:

Γουλβς (Γιούλεν Λοπετέγκι): Σα, Κόλινς, Τότι, Τζόνι (65′ Ποντένσε), Λεμπικισά (46′ Σεμέδο), Μουτίνιο (64′ Κούνια), Νέβες, Χοτζ (46′ Νούνιες), Τραορέ, Αΐτ-Νούρι, Χιμένες (84′ Κόστα)

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Κέλεχερ, Γκόμες, Κονατέ, Μίλνερ (66′ Μίλνερ), Τσιμίκας, Μπαΐτσετιτς (75′ Φαμπίνιο), Τιάγκο (75′ Ντόουακ), Κεϊτά, Έλιοτ, Καρβάλιο (66΄Τζόουνς), Χάκπο (66′ Σαλάχ)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More