Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καθημερινότητα το μποτιλιάρισμα στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης

Χαμηλές ταχύτητες και σταμάτα-ξεκίνα είναι για άλλη μία μέρα η εικόνα στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης. Εύρεση θέσης στάθμευσης στο κέντρο και καθυστερήσεις λόγω αυξημένου κυκλοφοριακού φόρτου έχουν γίνει πηγή ταλαιπωρίας για χιλιάδες οδηγούς.

Με τα τεχνικά συνεργεία να συνεχίζουν τις εργασίες για την κατασκευή του Flyover στην περιφερειακή, η διέλευση των αυτοκινήτων τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής μετατρέπεται σε «Γολγοθά».

Εργασίες για την κατασκευή του Flyover βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο στην περιοχή του κόμβου της Νεάπολης όσο και με νέο εργοτάξιο στην περιοχή πάνω από το τούνελ της Τούμπας.

Αλλαγές δρομολογίων ως προς την ώρα αλλά και τις περιοχές από όπου διέρχονται, εύρεση ιδιωτικού πάρκινγκ -που προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση- είναι ορισμένες από τις λύσεις, που εφαρμόζουν οδηγοί για να διευκολύνουν τη μετακίνηση με το ΙΧ είτε από το κέντρο είτε μέσω της περιφερειακής.

Η έλλειψη χώρων στάθμευσης φαίνεται πως αλλάζει τις συνήθειες αρκετών κατοίκων, που είτε αποφεύγουν το κέντρο είτε χρησιμοποιούν αστικά λεωφορεία, ενώ ορισμένοι πηγαίνουν και πεζή.

Τα έργα στην περιφερειακή οδό εκτελούνται προς ανατολικά και δυτικά με κλειστή μία λωρίδα κυκλοφορίας και στις δύο κατευθύνσεις.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Συμεωνίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More