Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καιρός: Στα νότια οι βροχές – Άνοδος της θερμοκρασίας – Μεταβολή από την Παρασκευή

Σταδιακά ο βροχερός καιρός περιορίζεται στα νότιασύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Λίγες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα. Η εβδομάδα αυτή θα χαρακτηριστεί από την άνοδο της θερμοκρασίας, τα θερμόμετρα θα ξεπεράσουν και τους 20οC την Πέμπτη. Με νοτιάδες που θα φτάσουν στο Αιγαίο και τα 8 μποφόρ, θα έρθει και σκόνη από την Αφρική. Την Παρασκευή όμως και από τα δυτικά και τα βόρεια αναμένεται μεταβολή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας. Βροχές και καταιγίδες. χιόνια στα ορεινά, θα σημάνουν κάποια προσαρμογή του καιρού με την εποχή.

Στην Αττική βαθμιαία βελτίωση του καιρού. H θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περισσότερος ήλιος, λίγα σύννεφα. Η θερμοκρασία έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ευρωπαϊκό βραβείο καλύτερης παρουσίας καιρού

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Παναγιώτης Γιαννόπουλος συμμετείχε την Παρασκευή στην Καιρική Συνάντηση Κορυφής που έγινε στις Αυστριακές Άλπεις στα 2650 μέτρα, πάνω από το Ιscghl.

Στη συνάντηση συμμετείχαν 45 μετεωρολόγοι που εργάζονται σε Μέσα Μαζικής ενημέρωσης, σε 20 ευρωπαϊκά τηλεοπτικά κανάλια, από 10 χώρες.

Στο διαγωνισμό που έγινε ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος με βίντεό από την εκπομπή Συνδέσεις κέρδισε το βραβείο καλύτερης παρουσίασης του καιρού. Επομένως και η ΕΡΤ στην κορυφή!  

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More