Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Και τον Μάιο βραδιές ελληνικού πολιτισμού στο MEDEX

Μετά τον επιτυχημένο κύκλο εκδηλώσεων που διοργάνωσε και φιλοξένησε το MEDEX – Musée éphémère de l’exil, ο Μάιος περιλαμβάνει κι αυτός μια σειρά παραστάσεων, αφιερωμένες όλες στον ελληνικό πολιτισμό.

Η έναρξη γίνεται το Σάββατο 20 Μαϊου και ώρα 18.30-23.00 με την βραδιά Kosmopolítès, με ιστορίες που αφηγείται ο Αdrien Lociuro. Ακολουθεί ρεμπέτικη συναυλία «hypno rebetiko» με τους Crash Normal και η ημέρα κλείνει με ένα dj set με τα καλύτερα της ελληνικής πίστας των 60s & 70s, με τον dj sofa στα ντεκ.

Το Σάββατο 27 ΜαΙου και ώρα 18.30-23.00 LES MERS DU SUD – ποιητική συναυλία αφιερώματος στους καταραμένους Έλληνες ποιητές με τον Πάνο Γουργιώτη (κιθάρα, φωνή), τον Ορέστη Κοτσια (ποίηση) και τον Μaninel Κaos (ζωντανό σχέδιο). Ακολουθεί event με ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς

Την Κυριακή 28 Μαϊου και ώρα 18.00 σειρά παίρνουν οι προβολές: «Μέχρι να γίνεις ο βασιλιάς των Ηλιθίων». Ένα ντοκιμαντέρ για την ελληνική πανκ σκηνή (με αγγλικούς υπότιτλους)

Τέλος, η έκθεση «Κατά τύχη είμαστε ζωντανοί» της Λίνας Μανουσογιαννάκη είναι προσβάσιμη σε κάθε μία από αυτές τις εκδηλώσεις και κατά τη διάρκεια λειτουργίας των γραφείων (Τετάρτη έως Σάββατο από τις 4 μ.μ. έως τις 10 μ.μ.).

Πηγή: Newsville

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More