Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κακή μέρα για τους Λονδρέζους

 

Τσέλσι και Γουέστ Χαμ ηττήθηκαν από Λιντς και Μπράιτον αντίστοιχα, για την τρίτη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και οι ομάδες της πρωτεύουσας παρουσιάστηκαν κατώτερες των περιστάσεων.

Η Λιντς νίκησε με το εμφατικό 3-0 την Τσέλσι εντός έδρας και η Μπράιτον με 2-0 την Γουέστ Χαμ εκτός έδρας, για την τρίτη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και η σημερινή (21/8) ήταν κακή μέρα για τις Λονδρέζικες ομάδες.

Ο αγώνας

Η Τσέλσι μπήκε καλύτερα στον αγώνα και μόλις στα 40 δευτερόλεπτα ο Γκάλαχερ έβγαλε κάθετη πάση στον Στέρλινγκ, που πάτησε περιοχή, συνέκλινε και σούταρε άουτ.

Οι “μπλε” συνέχισαν την πίεση τους και στο 14′ ο Στέρλινγκ σκόραρε, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Άλλη μια καλή στιγμή για την ομάδα του Τόμας Τούχελ, με τον Μάουντ να πλασάρει και τον Μελιέ να του λέει “όχι”.

Στο 32′ όμως και κόντρα στην ροή του ματς, η Λιντς άνοιξε το σκορ με τον Άαρονσον, έπειτα από τραγικό λάθος του Μεντί, που πήγε να ντριμπλάρει τον Αμερικανό εξτρέμ, αυτός του έκλεψε τη μπάλα και την έσπρωξε στα δίχτυα για το 1-0.

GOAL – Leeds 1-0 Chelsea (33 mins)

The Leeds press has been rewarded as Mendy is caught in possession and sees Aaronson steal the ball for an easy tap in #LEECHE

pic.twitter.com/IeOuO7xt5O

— DEAN FOOTBALL (@DEANFOOTBALL1) August 21, 2022

Η Λιντς μέσα σε πέντε λεπτά διπλασίασε τα τέρματά της, με τον Ροντρίγκο στο 37′ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, έπειτα από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Χάρισον.

GOAL – Leeds 2-0 Chelsea (37 mins)

Two goals in quick succession! It’s a fourth goal of the season fo Rodrigo as he glances a header past Mendy #LEECHE

pic.twitter.com/Cz4YSwKLhk

— DEAN FOOTBALL (@DEANFOOTBALL1) August 21, 2022

Το 2-0 υπέρ της Λιντς ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, με την Τσέλσι να πηγαίνει στην ανάπαυλα “σοκαρισμένη”.

Οι “μπλε” ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να βρουν ένα γρήγορο γκολ και να μπου ξανά στο παιχνίδι. Στο 47′ ο Κουκουρέγια πλάσαρε άουτ και στο 51′ ο Γκάλαχερ έχασε μοναδική ευκαιρία να μειώσει, με τον Μελιέ να τον “νικάει” σε τετ α τετ.

Η Λιντς όπως και στο πρώτο μέρος, κόντρα στη ροή του ματς ήταν αυτή που βρήκε γκολ και στο 69′ μετά από εξαιρετική σέντρα του Τζέιμς ο Χάρισον εξ επαφής έκανε το 3-0 για τα “παγώνια”.

Wow, Harrison 3-0 pic.twitter.com/3MxTs9Okzn

— 𝗙𝗣𝗟 𝗥𝟮 ᴷʰᵃˡᵉᵈ (@R2FPL) August 21, 2022

Λιντς – Τσέλσι 3-0

Γκολ: 33′ Άαρονσον, 37′ Ροντρίγκο, 69′ Χάρισον

Κίτρινες: 8′ Κουλιμπαλί, 36′ Στέρλινγκ

Κόκκινες: 84′ Κουλιμπαλί (δεύτερη κίτρινη)

Λιντς: Μελιέ, Κρίστενσεν, Κοχ, Γιορέντε, Στρούιχ, Άνταμς, Ρόκα (61′ Φόρσο), Άαρονσον (83′ Κλιχ), Χάρισον (83′ Γκρίνγουντ), Τζέιμς (70′ Σινιστέρα), Ροντρίγκο (83′ Γκέλχαρντ)

Tσέλσι: Μεντί, Τζέιμς, Σίλβα, Κουλιμπαλί, Λόφτους Τσικ, Ζορζίνιο (63′ Ζίγιες), Γκάλαχερ (63′ Πούλισικ), Μάουντ (77′ Τσίλγουελ), Κουκουρέγια, Χάβερτς, Στέρλινγκ (87′ Αθπιλικουέτα)

Στο Λονδίνο η Γουέστ Χαμ υποδέχτηκε την Μπράιτον, με τους “γλάρους” να “σοκάρουν” τους Λονδρέζους και να φεύγουν με ένα σπουδαίο διπλό (0-2).

Στο 22′ ο Αλέξις Μακ Άλιστερ έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με πέναλντι και πήγαν στο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να βγάλουν αντίδραση σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους.

Η Μπράιτον επιβεβαίωσε την κυριαρχία της στο Λονδίνο και στο 66′ ο Λεάντρο Τροσάρ διπλασίασε τα τέρματα των “γλάρων” γράφοντας το υπέρ τους 2-0.

Τα “σφυριά” προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά ο τερματοφύλακας της Μπράιτον ήταν σε καλή μέρα και δεν επέτρεψε στους παίκτες της Γουέστ Χαμ να σκοράρουν. Έτσι, οι “γλάροι” έφυγαν με ένα σπουδαίο διπλό από το Λονδίνο και παραμένουν αήττητοι στην Πρέμιερ Λιγκ μετά τη νίκη τους στην πρεμιέρα επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο “Όλντ Τράφορντ” (1-2) και την ισοπαλία (0-0) με την Νιουκάστλ για τη δεύτερη αγωνιστική.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More