Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κακοκαιρία: Έντονη βροχόπτωση στη Θεσσαλονίκη- Χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο περιοχές στη Χαλκιδική

Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία και οι ισχυρές βροχοπτώσεις που χτύπησαν τις απογευματινές και βραδινές ώρες χθες Τετάρτη τη βόρεια Ελλάδα.

Χθες (24/8) στάλθηκε μήνυμα του 112 στους πολίτες να προφυλαχθούν από την κακοκαιρία στην περιοχή της Θεσσαλονίκη, ανάμεσα σε άλλες “κόκκινες περιοχές”. Τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Ημαθία, Πιερία κ.α.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρουσιάστηκαν αργά χθες το βράδυ στη Χαλκιδική εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης. Συγκεκριμένα χωρίς ρεύμα έμειναν η Ιερισσός, τα Νέα Ρόδα και η Ουρανούπολη στον δήμο Αριστοτέλη, καθώς και η Συκιά και ο Νέος Μαρμαράς, στον δήμο Σιθωνίας. Αναφορές για προβλήματα στις τηλεφωνικές επικοινωνίες και για περισσότερες από 20 ώρες έγιναν σε Σαρτή, Καλαμίτσι και Πόρτο Κουφό.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε στον απεγκλωβισμό γυναίκας από ισόγειο κατοικίας στη Σκάλα Ποταμιάς στη Θάσο, ενώ δέχτηκε έξι κλήσεις για άντληση υδάτων από την ίδια περιοχή και επενέβη σε τέσσερις περιπτώσεις.

Στις Σέρρες, η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε πτώσεις δέντρων, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, ενώ δεκάδες κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για απεγκλωβισμούς.

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που ίσχυε, αναβαθμίστηκε την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, το οποίο θα ισχύει μέχρι την Παρασκευή 26-08-2022 για τις περισσότερες περιοχές της χώρας και προβλέπει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Σύμφωνα όμως με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τα φαινόμενα αναμένονται έως και σήμερα το βράδυ (25/08) για τις παρακάτω περιοχές:

Α. Για τα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και τα νησιά του βορείου Αιγαίου (κυρίως τη Λήμνο, τη Σαμοθράκη και τη Θάσο) έως τις πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη.

Β. Για την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Χαλκιδικής, Πιερίας και Ημαθίας καθώς και για τα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Θεσσαλονίκης) έως και τις προμεσημβρινές ώρες σήμερα Πέμπτη.

Γ. Για τις Σποράδες, τη Θεσσαλία (κυρίως τους νομούς Μαγνησίας και Λάρισας), την κεντρική και βόρεια Εύβοια και τα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς (κυρίως το νομό Φθιώτιδας) έως και το βράδυ της Πέμπτης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More