Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλαμάτα: Έως αύριο το μεσημέρι η συγκέντρωση ειδών ανάγκης για τους σεισμόπληκτους λαούς

Έως και αύριο  Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, στις 15:00 το μεσημέρι,  θα συνεχιστεί η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο Πνευματικό Κέντρο,  λόγω της μεγάλης προσφοράς από τους πολιτες της Καλαμάτας, η παραλαβή ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους κατοίκους περιοχών της Τουρκίας και της Συρίας, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας/ Ακολούθως, τα συγκεντρωμένα είδη θα μεταφερθούν κεντρικά στην Αθήνα προκειμένου αρμοδίως να αποσταλούν στις πληγείσες περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι συγκεντρώνονται τα παρακάτω είδη:

– Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)

– Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια

– Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες

– Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα

– Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας

– Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.ά.)

– Είδη ατομικής υγιεινής

Σημειώνεται ωστόσο ότι λόγω της μεγάλης προσφοράς σε ρούχα, παρακαλούνται οι συμπολίτες μας όπως επιλέγουν άλλα είδη πρώτης ανάγκης, όπως αυτά αναφέρονται στην παραπάνω λίστα.

Παράλληλα και η Περιφέρεια Πελοποννήσου συλλέγει υλικό για την υποστήριξη των χιλιάδων ανθρώπων που επλήγησαν από τους καταστροφικούς σεισμούς σε Τουρκία και Συρία.

Η προσπάθεια γίνεται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, ενώ ειδικά για τη Μεσσηνία η συλλογή του υλικού πραγματοποιείται στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας στην Καλαμάτα, στην πρώην Σχολή Παπαφλέσσα (Κρήτης 13 και Φαρών), αφορά δε σε φαρμακευτικό υλικό, σε συσκευασμένα τρόφιμα, όπως και είδη ένδυσης, υπόδησης και κλινοσκεπάσματα, τα οποία θα πρέπει να είναι καινούργια.

Η παραλαβή των πιο πάνω υλικών στα γραφεία της Π.Ε. Μεσσηνίας γίνεται καθημερινά, μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 272 13 61200  (υπεύθυνη Βασιλική Κοτσομύτη) και 272 13 61422  (Γραφείο αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας).

Ανάλογες πρωτοβουλίες έχουν αναλάβει οι Δήμοι Μεσσήνης και Πύλου Νέστορος καθώς και φορείς της περιοχής.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More