Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλαμάτα: Εξόρμηση του ΕΟΣ σε κορυφές του Ταϋγέτου

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας οργανώνει διήμερη εξόρμηση στις 16 και 17 Ιουλίου σε κορυφές του Ταϋγέτου (Κοκκινοβούνι – Χαλασμένο Βουνό) και στο Φαράγγι του Ριντόμου.

Βαθμός δυσκολίας: 3+ (απαιτείται άριστη φυσική κατάσταση, εμπειρία, άνεση κίνησης σε πεδίο με εκτεθειμένα περάσματα και τεχνικές ικανότητες).
Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ.
Συγκέντρωση & Αναχώρηση: Στις 6 το πρωί της Κυριακής 16-7-2023 από τα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής έως το βράδυ της Παρασκευής στον αρχηγό Κλείδωνα Γιώργο στο τηλέφωνο 6983519455.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

16 Ιουλίου 2023, Κυριακή
Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 6 το πρωί από τα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου στην Καλαμάτα με προορισμό την θέση Πέντε Αλώνια Γαϊτσών. Από εκεί αρχίζει η πορεία στο Κοκκινοβούνι και στην συνέχεια μέσω ενός διάσελου ανάβαση από το λούκι της δυτικής πλευράς στο Χαλασμένο Βουνό. Ύστερα κατάβαση από την ανατολική πλευρά, στο διάσελο του Χαλασμένου και κατάληξη μέσω του φαραγγιού στον οικισμό Ρίντομο.
Στήσιμο σκηνών για διανυκτέρευση – Ελεύθερος χρόνος – Παρακολούθηση του εσπερινού στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας.
Ώρες πορείας: 10 +/-

17 Ιουλίου 2023, Δευτέρα
Αναχώρηση το πρωί μετά το πέρας της λειτουργίας, για τη διαδρομή στο Φαράγγι του Ριντόμου από τον οικισμό Ρίντομο έως το Πηγαδιώτικο Γεφύρι.
Ώρες πορείας: 4 +/-
Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε: https://eoskal.gr/xrhsima/oreivatika/item/602-ti-na-paro-mazi-mou-sto-vouno

Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μόνο μέλη του Συλλόγου μας ή μέλη σωματείων μελών της Ε.Ο.Ο.Α.. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Καλαμάτας και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς (επιτρέπεται σε άτομα που συμμετέχουν για πρώτη φορά να δοκιμάσουν χωρίς να είναι μέλη).

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More