Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλαμάτα: Επίτιμος Δημότης ανακηρύχθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή (2/2) το βράδυ στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ο Β’, ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης του Δήμου Καλαμάτας, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την προσφώνηση στον Μακαριώτατο έκανε ο δήμαρχος της Πόλης Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος εξήρε την προσωπικότητα αλλά και το έργο που επιτελεί ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής. Επίσης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας, ανέγνωσε και επέδωσε το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου της Πόλης το οποίο αποφάσισε την ανακήρυξη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β σε επίτιμο δημότη Καλαμάτας.

Ακολούθως ο Δήμαρχος Καλαμάτας  Δήμαρχος επέδωσε στον Μακαριώτατο το χρυσό κλειδί της πόλης, αντίγραφο της «Προειδοποίησις εις τας ευρωπαϊκάς αυλάς» καθώς και επιστήθιο εγκόλπιο που φέρει ανάγλυφη οστέινη εικόνα της Παναγίας Υπαπαντής.

Στην ομιλία του ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄, δεν έκρυψε την συγκίνηση του για την παρουσία του στην Καλαμάτα, ύστερα από 32 χρόνια, ενώ τόνισε, ότι η αγάπη που έλαβε κατά την παρουσία του στη Μεσσηνιακή Πρωτεύουσα του δίνει δύναμη να συνεχίζει το έργο της Ιεραποστολής που επιτελεί το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στην Αφρικανική ήπειρο.

Αμέσως μετά ο Μακαριώτατος, επέδωσε το “Θυρεό” του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στον Δήμαρχο Καλαμάτας.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με συναυλία αφιερωμένη στον εορτασμό της Πολιούχου της πόλης, Παναγίας Υπαπαντής, από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας και τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. 

Η τριήμερη επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, στη Μεσσηνία, ολοκληρώνεται σήμερα με επίσκεψη στην Ιερά Μονή του Βουλκάνου στο όρος Ιθώμη του δήμου Μεσσήνης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More