Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλαμάτα: Η Μ.Παπαθανασοπούλου παρουσίασε «Τα παιδιά της μεγάλης σιωπής» – Για το βιβλίο μίλησε ο Α. Σαμαράς

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μάιρας Παπαθανασοπούλου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη «Τα παιδιά της μεγάλης σιωπής», στο κατάμεστο φουαγιέ του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

Για το βιβλίο και τη συγγραφέα μίλησε ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Η συγγραφέας ευχαρίστησε τον κ. Σαμαρά για τις εύστοχες παρατηρήσεις του, καθώς και το φιλόξενο κοινό της Καλαμάτας που αγκαλιάζει με τόση θέρμη το συγγραφικό της έργο. Η Μάιρα Παπαθανασοπούλου εμφανίστηκε στo συγγραφικό γίγνεσθαι το 1998 με το πρώτο της βιβλίο «Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα», το οποίο μέσα σε δυο χρόνια πούλησε πάνω από 300.000 αντίτυπα, πρωτόφαντο γεγονός για τα ελληνικά συγγραφικά δεδομένα, μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στη μικρή οθόνη και έχει μεταφραστεί σε πάνω από 20 γλώσσες.

Στο έβδομο βιβλίο της το δεύτερο μιας άτυπης τριλογίας αναφέρεται στην Ανατολική Γερμανία και σε αυτό η Μάιρα Παπαθανασοπούλου εστιάζει στη σκοτεινή σκιά της Ιστορίας και στις ανατροπές που αυτή θα φέρει στις ζωές των ανθρώπων, τους ξεριζωμένους και την ταυτότητα που ψάχνουν, τα ψυχικά τραύματα που άφησε ανεξίτηλα ο Ψυχρός Πόλεμος και τους έρωτες που αναπτύσσονται στη δίνη του. Στα παιδιά που πέρασαν «στην άλλη πλευρά» ερήμην τους.

Όπως μας αποκάλυψε ο κ. Σαμαράς συζητείται να γίνει και κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More