Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλαμάτα: Η πόλη με τα πολλά πρόσωπα τοπ προορισμός και για τις σχολικές εκδρομές

Aισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τους εμπόρους και τους ξενοδόχους από τις προκρατήσεις για το Πάσχα, ενώ δεκάδες είναι και τα σχολεία που επιλέγουν τη Μεσσηνία για τις σχολικές τους εκδρομές. Οι μαθητές έρχονται ακόμη και από μακρινές πόλεις, όπως την Ξάνθη.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Δημήτρη Πατριαρχέα, sτα τριήμερα της Καθαράς Δευτέρας και της 25ης Μαρτίου, σημειώθηκε πληρότητα 100% στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, ενώ αυτό το διάστημα προστέθηκαν και οι σχολικές εκδρομές που αποτελούν σημαντικό κομμάτι του τουρισμού. Η φετινή χρονιά αναμένεται να πάει ακόμη καλύτερα από την περσινή, ενώ οι μαθητές γνωρίζουν έτσι τον τόπο, βάζοντας παρακαταθήκη για το μέλλον, επισήμανε.

Κάτω από τον επιβλητικό Ταΰγετο, στην αγκαλιά του Μεσσηνιακού κόλπου, η Καλαμάτα καλεί στον ζωντανό ρυθμό της, με την ατέλειωτη παραλία της, τα μοντέρνα καφέ, τα παραλιακά μπαρ, εστιατόρια, πολυτελή ξενοδοχεία, αγορές, ιστορικά κτήρια, το λιμάνι και την έντονη νυχτερινή ζωή.
Το κάστρο με τα τείχη του, η μονή Καλογραιών, όπου ακόμη φτιάχνουν τα περίφημα καλαματιανά μαντήλια, κτήρια με αύρα νεοκλασική, πλατείες με ναούς του 19ου αιώνα, καταστήματα τέχνης, παραδοσιακά καφενεία, γοητεύουν τους τουρίστες που ζουν μία μοναδική εμπειρία.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More