Σάββατο, 8 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλαμάτα: Με Ιταλικό άρωμα συνεχίζονται οι προβολές στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ

Το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ συμμετέχει στο 9ο αφιέρωμα στον ιταλικό κινηματογράφο cinema.it_2023 «Ο ΙΤΑΛΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», μια πρόταση του Πολιτιστικού Σωματείου AIAL που πραγματοποιείται με την συνεργασία του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Οι προβολές συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον με ακόμη δύο προβολές σύγχρονων Ιταλικών ταινιών. Οι προβολές γίνονται στο Doc Café (Κουτσομητοπούλου 6, πλ. Πλατείας Όθωνος). Ώρα προσέλευσης 8:30, με ελεύθερη είσοδο, μόνο με Ελληνικούς υπότιτλους.

11/12 Δευτέρα – Settembre, Giulia Louise Steigerwalt (110’), 2022
Μια ιστορία που εξερευνά τις ανθρώπινες σχέσεις, τη βαθύτερη φύση μας, την αναζήτηση μιας πιο αυθεντικής επαφής ανάμεσα στους ανθρώπους.

15/12 Παρασκευή – AMORE POSTATOMICO, Vincenzo Caiazzo (107’), 2022
Η ταινία αφηγείται την ιστορία της Τίττι, που βρίσκεται εν μέσω μιας πρωτόγνωρης κρίσης, καθώς ένα προσωπικό της ερωτικό βίντεο διακινείται δημόσια στο διαδίκτυο.

Νέα παραγωγή ντοκιμαντέρ για την κοινότητα τυφλών της Καλαμάτας

Το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας φιλοξενεί την κινηματογραφίστρια Haile Jeune από την Γαλλία στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus με σκοπό την παραγωγή ενός μικρού μήκους ντοκιμαντέρ που αφορά τα μέλη της κοινότητας ατόμων με οπτική αναπηρία στην Καλαμάτα.

Πριν 2 βδομάδες ξεκίνησαν τα κινηματογραφικά γυρίσματα με τριμελές συνεργείο, σε συνεργασία και με την συμμετοχή μελών του Πανελλήνιου Συλλόγου Τυφλών του παραρτήματος Καλαμάτας. Στόχος του ντοκιμαντέρ είναι να προσεγγίσει και να αναδείξει όσο γίνεται καλύτερα την καθημερινότητα των ανθρώπων με προβλήματα όρασης τόσο στους ιδιωτικούς όσο και στους δημόσιους χώρους.

Τη σκηνοθεσία/κινηματογράφηση και παραγωγή του ντοκιμαντέρ υπογράφουν συλλογικά η Haile Jeune, η Αντωνία Πτερνέα και η Τζίνα Πετροπούλου. Την μετάφραση και υποτιτλισμό η Γωγώ Καλογεροπούλου ενώ την οργάνωση των συνεντεύξεων ανέλαβε η Ευανθία Κυριαζή. Εν ολίγοις μια γυναικεία υπόθεση.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More