Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλαμάτα: Με λαμπρότητα και χιλιάδες κόσμο ο Αγιασμός των Υδάτων στο λιμάνι (βίντεο)

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Επίκεντρο των εορτασμών ο ενοριακός ναός της Αναλήψεως στην παραλία της πόλης, όπου χοροστάτησε στη θεία λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. κ. Χρυσόστομος.

Αμέσως μετά τελέστηκε η λειτουργία του Μεγάλου Αγιασμού και ακολούθως ξεκίνησε η πομπή για το λιμάνι της Καλαμάτας όπου πραγματοποιήθηκε η κατάδυση του Τίμιου Σταύρου και ο Αγιασμός των Υδάτων. 36 άτομα βούτηξαν, συνολικά για να πιάσουν το Σταυρό, 22 ενήλικοι και 14 ανήλικοι.

Τον Τίμιο Σταυρό έπιασε – για 3η μάλιστα φορά- ο 18χρονος αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος. Ο 18χρονος πήρε ευχές από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας καθώς και ένα χρυσό Σταυρό.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό στο λιμάνι της Καλαμάτας βρέθηκε χιλιάδες κόσμος κάθε ηλικίας που παρακολούθησε την τελετή Αγιασμού των Υδάτων.

Μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν οι βουλευτές του νόμου Μ. Χρυσομάλλης , Γ. Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός και ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλοπουλος. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η κοπή Πίτας στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας από τον λιμενάρχη Καλαμάτα Πλοίαρχο Νικόλαο Κωνσταντέλλη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More