Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλαμάτα: Να αναθεωρηθεί η απόφαση για το κλείσιμο των ΕΛ.ΤΑ Μεθώνης

Να αναθεωρήσει την απόφαση και να σεβαστεί εμπράκτως την ιστορική σημασία του ταχυδρομείου της Μεθώνης. Αντί της διακοπής της λειτουργίας του θα όφειλε να τοποθετήσει αναμνηστική πλάκα για να θυμίζει την ιστορική του σημασία”, σημειώνει σε ανακοίνωση σε επιστολή του προς τη διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων, ο Σύλλογος Φίλων του Κάστρου της Μεθώνης, αντιδρώντας στην αιφνίδια διακοπή της λειτουργίας του ταχυδρομείου.

Ο Σύλλογος σημειώνει πως τα ταχυδρομεία συνεστήθησαν το 1828 από τον κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και λίγους μήνες μετά στις 7 Μαΐου του 1829 ιδρύθηκαν δύο ταχυδρομεία στη Μεσσηνία ένα εκ των οποίων ήταν στη Μεθώνη, όπου διορίστηκε ένας πεζός ταχυδρόμος.

Από αυτό το ταχυδρομείο διακινήθηκε την περίοδο 1829-1831 σημαντική αλληλογραφία μεταξύ της γαλλικής στρατιωτικής αποστολής και του Ι. Καποδίστρια.

Την ίδια στιγμή ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών-στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου για τα ΕΛΤΑ της Μεθώνης κατέθεσε και ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίτσης επισυνάπτει στην αναφορά του και επιστολή διαμαρτυρίας του προέδρου της κοινότητας Μεθώνης για το θέμα, στην οποία επισημαίνονται τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται για την εξυπηρέτηση ηλικιωμένων και επαγγελματιών σε μια περιοχή με μεγάλη επισκεψιμότητα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More