Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλαμάτα: Προβολές στο νέο χώρο του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ

Με το 1ο μέρος των επίσημων επιλογών του Kalamata Short Docs Film Festival για το μήνα Σεπτέμβριο, θα εγκαινιάσει τον νέο και ανανεωμένο χώρο προβολών του το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, στην οδό Κουτσομητοπούλου 6, αυτό το Σάββατο (15 Οκτωβρίου 2022 ) στις 8.00 μ.μ..

Θα προβληθούν οι ταινίες: George, το Seven Symphonies Of Zagros και το The ghosts of Varosha, Το κοινό καλείται να αξιολογήσει και να βαθμολογήσει τα ντοκιμαντέρ, με τα καλύτερα απ’ αυτά, μαζί με των προηγούμενων μηνών, να προκρίνονται για το ετήσιο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί 20-23 Ιανουαρίου.

Προβολές του Kalamata Shorts θα πραγματοποιηθούν ακόμα στις 22 και 29 Οκτωβρίου, με τις ταινίες Piranga, the Silent Hero, Zuckerberg, You Owe/Own Me, Svet, Laboratory NO.2, 13 Μαΐου, Hero on paper, The Farmer, To my dear father, I love you, Mamapara – Mother Rain.

Επανέρχεται το Ντοκιμαντέρ της Δευτέρας

Ο νέος χώρος θα λειτουργεί κανονικά από την ερχόμενη εβδομάδα, καθημερινά εκτός Κυριακής, από τις 5 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ με σκοπό, μέσα από τις δραστηριότητές του (προβολές, εκδηλώσεις, παρουσιάσεις, συζητήσεις) να συμβάλλει στην πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης μας.

Αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα και κάθε Δευτέρα μέχρι το τέλος του χρόνου, το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ έχει επιλέξει να προβάλει μια σειρά ταινιών από την 8η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, οι οποίες δεν προβλήθηκαν στην πόλη της Καλαμάτας.

Αυτή τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, θα παρουσιαστεί η ταινία τής Areum Parkkang, “Areum Married”.
Η ταινία, φετινής παραγωγής, έκανε την πανελλήνια πρεμιέρα της στο 8ο ΔΦΝΠ, στην Πάτρα, τον περασμένο Απρίλη. Έχει διάρκεια 86’ λεπτά.
Ομιλούμενη γλώσσα: Γαλλικά, κορεάτικα – Υπότιτλοι: Ελληνικοί, αγγλικοί – Είσοδος: 2 ευρώ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More