Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλαμάτα: Προβολή – αφιέρωμα στο σκηνοθέτη Νίκο Νικολαΐδη

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας τιμά έναν από τους πιο συναρπαστικούς Έλληνες δημιουργούς, τον πολυβραβευμένο Νίκο Νικολαΐδη. Την Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου στο Vista Marina στις 21:30, πρόκειται να προβάλει τη ταινία, “Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμα”, παρουσία του πρωταγωνιστή Άλκη Παναγιωτίδη.

Ο Έλληνας κινηματογραφιστής, σεναριογράφος, παραγωγός και συγγραφέας Νίκος Νικολαΐδης, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25 Οκτωβρίου 1939, και στις 5 Σεπτεμβρίου, συμπληρώνονται 15 χρόνια από το θάνατό του, αφήνοντας πίσω του σπουδαίο έργο, που συγκινεί κάθε γενιά, από εκείνη «της πρώτης αμφισβήτησης και της φυγής» της δεκαετίας του ’50 μέχρι την σημερινή νεολαία.

Μια από τις αδιαφιλονίκητες και πιο διαχρονικά cult δημιουργίες του ελληνικού σινεμά με θαυμάσιο σάουντρακ, σαρδόνιο μαύρο χιούμορ, δυνατές σκηνές και αλησμόνητες ερμηνείες, τα ατίθασα «Κουρέλια» του Νίκου Νικολαΐδη, ο Άλκης Παναγιωτίδης, ο Κωνσταντίνος Τζούμας, ο Χρήστος Βαλαβανίδης και η Ρίτα Μπενσουσάν, είναι τέσσερις σαραντάρηδες φίλοι, μεγαλωμένοι στα χρόνια της δεκαετίας του ’50, οι οποίοι ξανασυναντιούνται μετά από πολλά χρόνια για να οργανώσουν ένα άτυπο και επιθετικό ρέκβιεμ στη γενιά τους.

Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας, ηθοποιού (Χρήστος Βαλαβανίδης), ηχοληψίας και μοντάζ στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Φωτογραφίας από την Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου της Αθήνας.

Καλεσμένος στην προβολή είναι ο Άλκης Παναγιωτίδης, βραβευμένος ηθοποιός και πρωταγωνιστής της ταινίας.
Η εκδήλωση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την σημαντική βοήθεια του Λεωνίδα Παπαδόπουλου και της συζύγου του Νίκου Νικολαΐδη, Μαρί Λουίζ Βαρθολομαίου.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More