Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλαμάτα: Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού και έξαρση λοιμώξεων του αναπνευστικού (ηχητικό)

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η αύξηση που παρουσιάζουν τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα κορονοϊού και στη Μεσσηνία, γεγονός το οποίο σε συνδυασμό με πλήθος άλλων ιώσεων και τύπων γρίπης δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα.

Είναι ενδεικτικό πως στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, στην κλινική covid νοσηλεύονται περισσότεροι από 30 ασθενείς, την ίδια στιγμή που η μονάδα βραχείας νοσηλείας έχει μετατραπεί σε χώρο υποδοχής, εξέτασης και αξιολόγισης ασθενών με κορονοϊό.

Παράλληλα, αρκετά αυξημένη, είναι και η θετικότητα των rapid test, στα οποία υποβάλλονται πολίτες με συμπτώματα, κατα κύριο λόγο στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας αλλά και στην Κεντρική Αγορά της πόλης, όπου διενεργούνται τέστ από τον ΕΟΔΥ κάθε Τετάρτη και Σάββατο.

Μιλώντας, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καλαμάτας, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας, ιατρός πνευμονολόγος κ. Γεώργιος Λαφαζάνος, επιβεβαίωσε το παραπάνω γεγονός, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι μόνο τις 3 τελευταίες ημέρες 1/5 τεστ που διενεργούνται βγαίνει θετικό. Επίσης, ο κ. Λαφαζάνος έκανε γνωστό ότι από την επόμενη εβδομάδα, καθημερινά από τις 9π.μ. το πρωί μέχρι και τις 2:30μ.μ., rapid test για τον κορονοϊό θα διενεργούνται δωρεάν για τους πολίτες και στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (στο ισόγειο) εκτός από αυτά που θα συνεχίζονται κανονικά στην κεντρική αγορά.

Ο διευθυντής του κέντρου υγείας Καλαμάτας Γιώργος Λαφαζάνος στην ΕΡΤ Καλαμάτας:

Ο κ. Λαφαζάνος προέτρεψε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν τόσο για τον κορονοϊό όσο και για τον εποχιακό ιό της γρίπης H1N1 που είναι επίσης σε έξαρση, σημειώνοντας ότι αύξηση παρατηρείται και στους εμβολιασμούς που διενεργούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη στο Κέντρο Υγείας της Πόλης.

Επιμέλεια εκπομπής: Βαγγέλης Ποτέας – Κώστας Γαζούλης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More