Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλαμάτα: “Σμύρνη – 100 χρόνια αναμνήσεις” αφιερωματική έκθεση στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης

Η Λαϊκή Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με τους: Σύλλογο Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας” του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας, Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας και την Μεσσηνιακή Αμφυκτιονία, παρουσιάζει την αφιερωματική έκθεση “Σμύρνη – 100 χρόνια αναμνήσεις”, στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης (Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, 4ος Όροφος), η οποία είναι και η πρώτη μεταξύ πολλών εκδηλώσεων που θα ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα, η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 10.00 – 14.00 (επισκέψιμο και για σχολικές μονάδες) καθώς και κάθε Τρίτη και Τετάρτη 18.00 – 20.00 και θα ολοκληρωθεί 25 Νοεμβρίου.

Παράλληλα με αυτή την Έκθεση, σε επιμέλεια της Φωτογραφικής Ομάδας Καλαμάτας, στο χώρο της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας (Πνευματικό Κέντρο, 5ος Όροφος), πραγματοποιείται μια πρωτότυπη έκθεση από πορτραίτα ανθρώπων και τοπίων, αφιερωμένη στους απογόνους των Μικρασιατών που έφτασαν στην Καλαμάτα μετά την καταστροφή. Οι φωτογραφίες – διαδρομή συνοδεύονται από ιστορίες, μνήμες των ανθρώπων αυτών.

“Ένας περίπατος γεμάτος μνήμες”, που θα είναι επισκέψιμος στο ωράριο της Λ.Β.Κ.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της κεντρικής έκθεσης θα υπάρξουν δημιουργικά projects με την επιμέλεια της Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας και του Συλλόγου Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας” του Μ.Σ.Κ..

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More