Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλαμάτα: Το Σάββατο θα απολογηθεί ο 30χρονος που έβαζε φωτιές από πρόθεση

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Σάββατο 23/7 στις 5 το απόγευμα ζήτησε και πήρε ο 30χρόνος που ομολόγησε ότι έβαζε φωτιές κατ’ εξακολούθηση στην ευρύτερη περιοχή της Χρυσοκελλαριάς στο Δήμο Πύλου Νέστορος  Μεσσηνίας.

Ο 30χρονος, ο οποίος είναι κάτοικος της ευρύτερης περιοχής, παρουσιάστηκε χθες ενώπιων του αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιων της ανακρίτριας.

Κατά την ανάκριση του από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο 30χρονος ομολόγησε ότι αυτός έβαλε τη φωτιά στην Υάμεια το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, μια ακόμα την περασμένη Τρίτη, όπου κάηκαν 30 στρέμματα, αλλά και την περυσινή φωτιά στη Χρυσοκελλαριά τον Ιούλιο του ’22, όταν έγιναν στάχτη 2.500 στρέμματα κυρίως καλλιέργειες ενώ είχε κινδυνέψει και το χωριό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος φέρεται να ομολόγησε και τη μεγάλη φωτιά του 2021 στο Βασιλίτσι (είχε ξεκινήσει από τη Χρυσοκελλαριά) , όταν κάηκαν 4χιλ στρέμματα καθώς και 22 σπίτια και αγροικίες.

φωτιά στο Βασιλίτσι, Αύγουστος 2021

Ο συλληφθείς, ο οποίος είχε απασχολήσει τις αρχές και κατά το παρελθόν με ανάλογες κατηγορίες, αντιμετωπίζει κακουργηματικού τύπου κατηγορίες  για εμπρησμό από πρόθεση σε δημόσιες περιουσίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Καλαμάτας υπηρεσίας είχε συλλάβει και έναν 57χρονο, ο οποίος έβαζε φωτιές από πρόθεση στην περιοχή της Μεσσήνης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More