Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλαμάτα: Το Τρίο Εγχόρδων Boccherini στις Διεθνείς Μουσικές Ημέρες

Το φεστιβάλ Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας 2022 (International Kalamata Music Days 2022) παρουσιάζει σήμερα το βράδυ, Τρίτη (26 Ιουλίου) το διεθνώς καταξιωμένο Τρίο Εγχόρδων Boccherini στις 20:30 στο Θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης.

Το Τρίο Εγχόρδων Boccherini θα παρουσιάσει έργα Beethoven, Kodály και Cras για βιολί, βιόλα και βιολοντσέλο

-Πρόγραμμα-
Ludwig van Beethoven (1770 – 1827): Τρίο εγχόρδων σε Μι-ύφεση μείζονα, Op.3 (1792–96)
I. Allegro con brio, II. Andante, III. Minuet. Allegretto – Trio, IV. Adagio, V. Minuet. Moderato – Trio, VI. Finale. Allegro
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
Zoltán Kodály (1882 –1967): Ιντερμέτζο για τρίο εγχόρδων (1905)
Jean Cras (1879 – 1932): Τρίο εγχόρδων (1926)
I., II. Lento, III. Animé, IV. Très Animé

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

– Τρίο Εγχόρδων Boccherini
Το Trio Boccherini (Suyeon Kang-βιολί, Vicki Powell-βιόλα, Paolo Bonomini-βιολοντσέλο) ιδρύθηκε το 2014 ως αποτέλεσμα διαφόρων βραδινών συναντήσεων πρίμα βίστα, που είναι σύνηθες στη μουσική σκηνή του Βερολίνου. Πλέον, αποτελούν ένα από τα πιο καταξιωμένα μουσικά σύνολα της συγκεκριμένης σύνθεσης οργάνων. Ανακαλύπτουν εκ νέου και εκτελούν έργα που έχουν γραφτεί ειδικά για τρίο εγχόρδων.

– Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας
Το φεστιβάλ ιδρύθηκε από τη βιολοντσελίστα Indira Rahmatulla, η οποία έχει αναλάβει την Καλλιτεχνική Διεύθυνση, τον συνθέτη και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθη Γυφτάκη, και τον βιολοντσελίστα Δημήτρη Λάμπο.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Δήμο Καλαμάτας, την Κοινωφελή Επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τελεί υπό τη χορηγία και αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μέγας Χορηγός του Φεστιβάλ είναι το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και χορηγοί είναι, επίσης, η Ισπανική Πρεσβεία και το Instituto Cervantes στην Αθήνα.

Το Φεστιβάλ υποστηρίζεται τέλος, από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών και Φίλων των Δημοτικών Καλλιτεχνικών Σχολών Καλαμάτας «ΤΕΡΨΙΣ».
Οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας είναι επιπλέον διακεκριμένες με την αναγνώριση ποιοτικών φεστιβάλ τέχνης EFFE LABEL 2022-2023.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More