Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλοκαιρινές διακοπές στα γραφικά Ζαγοροχώρια

Η νοοτροπία των τουριστών αλλάζει και αναζητούν νέες διεξόδους για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Τι καλύτερο όσον αφορά τον πλούτο των εμπειριών από τα μοναδικά τοπία στο Μεγάλο Πάπιγκο.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Σιώμος, επιμένει πως το μυστικό των επιτυχημένων διακοπών βρίσκεται μακριά από τις πολύβουες παραλίες. Εάν πάλι οι επισκέπτες των Ζαγοροχωρίων επιθυμούν, μπορούν να τα συνδυάσουν όλα, καθώς οι παραλίες του Ιονίου βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής.   

Το πέρασμα από το φαράγγι του Βίκου είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία ζωής. Ο Γιώργος Παπαευαγγέλου, επιχειρηματίας τουρισμού, συνιστά μια κατάβαση ράφτινγκ στον ποταμό Βοϊδομάτη για πολύ δροσιά εν μέσω καύσωνος που οσονούπω έρχεται.   

Για όσους την αγνοούν η Δρακόλιμνη είναι ένα μαγευτικό τοπίο που όμοιό του δεν υπάρχει, τουλάχιστον στην Ευρώπη. Ακόμη και η μακρινή Ισλανδία δεν έχει κάτι ανάλογο. Κάπου εκεί αρχίζουν να ξετυλίγονται οι μύθοι.

Οι θερμοκρασίες στο Πάπιγκο κυμαίνονται, το πρωί στους 22 βαθμούς και το μεσημέρι φτάνουν έως τους 30 βαθμούς Κελσίου, αλλά ποτέ δεν δημιουργείται δυσφορία, λόγω της μεγάλης υγρασίας και του κρύου νερού.

Το υγρό στοιχείο με τις κολυμπήθρες, το πέτρινο περιβάλλον με τα καταγάλανα νερά, αποτελούν πρόκληση, για όποιον καθίσει να θαυμάσει την θέα  επάνω από το Πάπιγκο, τους λεγόμενους Πύργους της Αστράκας.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαευαγγέλου, οι κρατήσεις είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι μήνες με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Οι ξένοι ανακαλύπτουν και άλλες ομορφιές στην Ελλάδα πέρα από τις γνωστές και ενίοτε πολύ κουραστικές. Ισραηλινοί, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί, όλοι μπορούν να απολαύσουν τα Ζαγοροχώρια. Το μεγαλύτερό τους πλεονέκτημα είναι ότι υπάρχει οδική πρόσβαση. Με το αυτοκίνητο, χωρίς ακτοπλοϊκές ταλαιπωρίες και ακριβούς ναύλους, μπορούν να προσδιορίσουν ακριβώς που και πότε θα πάνε. Με την ευχή των καλών και ευχάριστων διακοπών στην Ελλάδα των μαγευτικών τόπων.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More