Δευτέρα, 10 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Κανείς μόνος στο κρύο» το δέντρο της αλληλεγγύης

Στο κεντρικό Πάρκο Εδέσσης κάθε χρόνο τέτοια εορταστική περίοδο τα δέντρα “ντύνονται” με κάποια ρούχα, που τοποθετούν οι κάτοικοι, προκειμένου να τα πάρουν οι μη έχοντες συμπολίτες τους.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ελένη Καμπάκη, συνομίλησε με εκείνους που είχαν την πρωτοβουλία. Στόχος της όλης προσπάθειας, που γίνεται για πρώτη φορά, είναι να ντυθούν και να ζεσταθούν άνθρωποι όλων των ηλικιών που έχουν πραγματικά ανάγκη και αδυνατούν να αγοράσουν ένα μπουφάν ή μια ζακέτα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους προκειμένου να περάσουν τους κρύους χειμωνιάτικους μήνες εξηγεί η Μαρία Σαμσάκη, μέλος συλλόγου καλλιτεχνών Heart in the City Εδέσσης.

Μπουφάν, πανωφόρια και ζακέτες ετοιμάζονται να φορέσουν τις επόμενες ημέρες τα δένδρα στο πάρκο Κιουπρί, που συνήθως φωτίζονται με εορταστικά λαμπιόνια.

Όλα  τα ρούχα που προσφέρονται είναι σχεδόν καινούργια ή παλαιότερα, αλλά σε άριστη κατάσταση και αφού καθαριστούν, ντύνουν τις κρύες ημέρες εκείνες που δεν έχουν την δυνατότητα της αγοράς τονίζει η κ. Σαμσάκη. Οι προσφορές είναι  συγκινητικές κυρίως όταν προέρχονται από μικρά παιδιά. για τους ενδιαφερόμενους να συνεισφέρουν τα είδη ένδυσης συγκεντρώνονται στα γραφεία τους συλλόγου επί της οδού Εγνατίας 50, στην Έδεσσα. Ανάλογες πρωτοβουλίες έχουν αναληφθεί σε δεκάδες δήμους σε όλη την χώρα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More