Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καρέ καρέ το χτύπημα του Εγκέλαδου σε Τουρκία και Συρία – Ώρες αγωνίας για τα θύματα

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε ο φονικός σεισμός των 7,8 Ρίχτερ σε Τουρκία και Συρία με τους νεκρούς να έχουν φτάσει του 560 και τους διασώστες να αναφέρουν ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι πολύ μεγαλύτερος μιας και είναι εκατοντάδες οι τραυματίες.

Πολυώροφα κτήρια κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα παρασύροντας στο θάνατο όσους ήταν στα σπίτια τους στις 04:40, τοπική ώρα Τουρκίας, που χτύπησε ο Εγκέλαδος. Δείτε τις καταστροφικές εικόνες από τα χαλάσματα και τις αγωνιώδεις προσπάθειες διασωστών αλλά και συγγενών των αγνοουμένων να βγάλουν από τα ερείπια των κτηρίων εγκλωβισμένους ανθρώπους.

Σωστικά συνεργεία της τουρκικής υπηρεσίας AFAD επιχειρούν σε κατετραμένη πολυκατοικία (AP Photo/Mahmut Bozarsan)

Ο σεισμός καταγράφτηκε στις 04:17 (τοπική ώρα· στις 03:17 ώρα Ελλάδας) σε βάθος 17,9 χιλιομέτρων, σύμφωνα σύμφωνα με το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο (USGS).

EPA/DENIZ TEKIN

Κατά την εκτίμηση της AFAD, της τουρκικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, ο σεισμός είχε μέγεθος 7,4 βαθμών.
Το γερμανικό κέντρο γεωλογικής έρευνας (GFZ) υπολόγισε από τη δική του πλευρά πως ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,9 βαθμών.

(AP Photo/Hussein Malla)

Στην παγωμένη ύπαιθρο πέρασαν πολλοί διασωθέντες τις πρώτες ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό. Στην φωτογραφία διακρίνεται μια οικογένεια Σύριων προσφύγων στην Τουρκία που δοκιμάζεται για ακόμη μια φορά.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More