Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καραγεωργίου: «Ο Πογέτ έφερε αλλαγές στην Εθνική ομάδα»

 

Για τις αλλαγές που έχει φέρει ο Ουρουγουανός ομοσπονδιακός τεχνικός στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα το οποίο πέτυχε το απόλυτο 4χ4 στα παιχνίδια του στο Nations League, μίλησε ο προπονητής Νίκος Καραγεωργίου στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ χαρακτήρισε φαβορί Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Άρη απέναντι στους αντιπάλους που έχουν κληρωθεί στα ευρωπαϊκά κύπελλα τη νέα σεζόν, ωστόσο τόνισε ότι τα ματς μπορεί να κρύβουν παγίδες και εκπλήξεις.

Ο Νίκος Καραγεωργίου σε μία πρώτη εκτίμηση για το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ έδωσε στον Ολυμπιακό τον τίτλο του φαβορί, ωστόσο ανέφερε ότι ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ παρουσιάζονται ενισχυμένοι και θα κλείσουν την ψαλίδα.

Τέλος ο πολύπειρος τεχνικός που πέρασε και από τα πρωταθλήματα της Κύπρου αλλά και της Σαουδικής Αραβίας άφησε τα πάντα ανοιχτά για τη  συνέχεια της προπονητικής του καριέρας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νίκος Καραγεωργίου στο «Πρακτορείο FM104,9»:

-Για την Εθνική Ελλάδας: «Σίγουρα έχει βάλει το λιθαράκι του ο νέος προπονητής. Η αλήθεια είναι πως και με τον προηγούμενο τεχνικό, τον Τζόνι φαν’τ Σιπ, η Εθνική μας έδειχνε καλύτερη εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα, όμως, με τον Γκουστάβο Πογέτ, ήρθαν και τα αποτελέσματα. Σίγουρα παίζει ρόλο το ότι γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα, έχοντας περάσει από την ΑΕΚ. Αλλά και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές φαίνεται πως έχουν καταλάβει πως αν δεν είναι μια οικογένεια, δεν μπορούν να καταφέρουν πολλά πράγματα. Ανεβήκαμε μεν κατηγορία, μετά τις επιτυχίες μας στο Nations League, ωστόσο πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως τα δύσκολα είναι από εδώ και πέρα μπροστά μας. Θα συναντήσουμε πολύ πιο δυνατούς αντιπάλους».

-Για τη «δεξαμενή» παικτών της Εθνικής μας: «Είναι παράδοξο ότι οι περισσότεροι διεθνείς μας αγωνίζονται εκτός συνόρων. Παλιότερα, επί Ότο Ρεχάγκελ ή και Φερνάντο Σάντος, οι πιο πολλοί έπαιζαν σε ελληνικούς συλλόγους. Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό. Άλλωστε, το ελληνικό πρωτάθλημα έμεινε στη μετριότητα και οι καλοί παίκτες έφυγαν έξω. Αποκτούν πολύτιμες εμπειρίες που τις μεταφέρουν στην Εθνική, με ευεργετικά αποτελέσματα. Επιπλέον, βλέπουμε πως όλοι σχεδόν οι σύλλογοι δεν δίνουν πολλές ευκαιρίες σε Ελληνόπουλα. Κι όσοι ξεχωρίζουν, φεύγουν στο εξωτερικό».

-Για την προσπάθεια των ελληνικών συλλόγων στην Ευρώπη: «Τόσο ο Ολυμπιακός στο Champions League (σ.σ με τη Μακάμπι Χάιφα) όσο και οι ΠΑΟΚ (σ.σ. με τη Λέφσκι Σόφιας), Άρης (σ.σ. με τη Γκόμελ) είναι τα φαβορί για να πάρουν την πρόκριση. Κανένα από αυτά τα ονόματα δεν μπορεί να τους τρομάξει. Δεν πρέπει, όμως, να ξεχνάμε πως καραδοκούν κι οι εκπλήξεις. Είναι απαραίτητο να εμφανιστούν όλοι σοβαροί και στα δύο παιχνίδια, ώστε να πάρουν την πρόκριση αλλά και να φέρουν βαθμούς στην Ελλάδα. Θεωρώ πως ο Άρης έχει το δυσκολότερο έργο, καθώς η Γκόμελ θα έχει αγωνιστικό ρυθμό. Κι αυτό είναι κάτι που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Το είδαμε, άλλωστε, πέρυσι με τους αποκλεισμούς του Άρη από την Αστάνα και της ΑΕΚ από τη Βελέζ».

-Για την επόμενη σεζόν: «Κακά τα ψέματα, ο Ολυμπιακός θα είναι και πάλι το φαβορί. Εκτός αν ο ΠΑΟΚ, που έχει την οικονομική επιφάνεια, κάνει δυνατές μεταγραφές και καταφέρει να κλείσει την ψαλίδα. Με την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη, είναι αποτυχία να επαναληφθούν περιστατικά σαν το φετινό, όταν κι έμεινε από Νοέμβριο εκτός τίτλου. Ωστόσο, δεν είναι μόνο ο ΠΑΟΚ. Κι οι άλλες δυο αθηναϊκές ομάδες αναμένεται να είναι ενισχυμένες. Ο Παναθηναϊκός επανέρχεται όπως φάνηκε και με την κατάκτηση του Κυπέλλου ενώ κι η ΑΕΚ δεν μπορεί να τα πάει ξανά τόσο άσχημα. Και με την αύρα του νέου γηπέδου, θα έχει άλλη ώθηση. Λέγοντας για το γήπεδο της ΑΕΚ, ελπίζω μέσα στα επόμενα χρόνια να ολοκληρωθούν κι αυτά των ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού ώστε επιτέλους να αναβαθμιστεί το ελληνικό πρωτάθλημα».

-Για τις δικές του φιλοδοξίες κι έπειτα από την εμπειρία του στη Σαουδική Αραβία: «Έχω δουλέψει σε πολλές ομάδες στην Ελλάδα (Ξάνθη, ΠΑΟΚ, Εργοτέλης, Παναιτωλικός, Καλλονή, Λεβαδειακός), αλλά και στην Κύπρο (Ένωση Νέων Παραλιμνίου) και τελευταία στη Σαουδική Αραβία (Ελ-Σοαλά). Δυστυχώς στη χώρα μας τα πράγματα είναι πολύ άσχημα κι ο θεσμός του προπονητή έχει φθίνει σε μεγάλο βαθμό. Υπογράφεις συμβόλαιο για μια σεζόν και μέσα σε τρεις εβδομάδες μπορεί να έχεις απολυθεί. Ειδικά αν δε σε βοηθήσουν τα πρώτα αποτελέσματα. Θα περιμένω και θα δούμε μέχρι το τέλος του καλοκαιριού τι θα γίνει».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το άρθρο Καραγεωργίου: «Ο Πογέτ έφερε αλλαγές στην Εθνική ομάδα» εμφανίστηκε πρώτα στο www.ertsports.gr.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More