Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καρδίτσα: Οι νοσοκομειακοί γιατροί συμμετέχουν στο Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο του Σαββάτου

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας του νομού Καρδίτσας γνωστοποίησε ότι θα συμμετέχει στο Πανθεσσαλικό Συλλαλητήριο το Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στη Λάρισα.

Όπως επισημαίνουν οι γιατροί:

“Οι πλημμύρες έχουν αφήσει πίσω τους βαριά σημάδια στο δημόσιο σύστημα υγείας του νομού Καρδίτσας, στους υγειονομικούς και στους κατοίκους της περιοχής μας”.

Δύο κατεστραμμένα Κέντρα Υγείας, Μουζακίου (Ιανός – Σεπτέμβρης 2020) και Παλαμά (Daniel – Σεπτέμβρης 2023).

Υποδομές του Νοσοκομείου «βάζουν νερά» με μία μεγαλύτερη βροχούλα (χειρουργικές αίθουσες, κουζίνα, μικροβιολογικό, υποδοχή εξωτερικών ιατρείων).

Δεκάδες υγειονομικοί, όπως και άλλοι χιλιάδες συμπολίτες μας, έμειναν χωρίς σπίτι, με κατεστραμμένες περιουσίες, με ελάχιστες αποζημιώσεις και μπόλικη «ατομική ευθύνη» για το ξαναστήσιμο της ζωής τους.

Οι υγειονομικοί στο δημόσιο σύστημα σήκωσαν τεράστιο βάρος από τη ραγδαία αύξηση των αναγκών για την αντιμετώπιση των πλημμυροπαθών, χωρίς νέες προσλήψεις στις ήδη υποστελεχωμένες δημόσιες μονάδες υγείας.

Ζούμε όλοι μόνιμα με τον κίνδυνο να επαναληφθούν παρόμοια τραγικά περιστατικά αφού δεν έχουν υλοποιηθεί και δεν προγραμματίζονται τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα.

Μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης επισημαίνεται ότι ζητούν:

Να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης για την προστασία της ζωής και των περιουσιών μας. Να αποκατασταθούν άμεσα όλα τα προβλήματα στο δημόσιο σύστημα υγείας που προέκυψαν από τις πλημμύρες. Να αποζημιωθούν όλοι οι πληγέντες στο 100% της καταστροφής.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More