Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατά των κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος του προσφεύγει ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρομάν Αμπράμοβιτς

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρομάν Αμπράμοβιτς θα προσφύγει σήμερα 12/7 κατά των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που του επιβλήθηκαν μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι οι περιορισμοί επιβλήθηκαν πολύ απλά διότι είναι γνωστός Ρώσος, δήλωσε σήμερα πηγή με γνώση του θέματος.

Αφού ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα να εισβάλουν στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις σε Ρώσους αξιωματούχος και μια σειρά από Ρώσους επιχειρηματίες ενώ ‘πάγωσε’ εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.

Τον Μάρτιο του 2022, η ΕΕ περιέγραψε τον Αμπράμοβιτς, σήμερα 56 ετών, ως έναν «ολιγάρχη που έχει στενούς δεσμούς με τον Βλαντίμιρ Πούτιν» συμπεριλαμβανομένης «προνομιακής πρόσβασης» στον επικεφαλής του Κρεμλίνου, δεσμοί που σύμφωνα με την ΕΕ τον βοήθησαν να διατηρήσει τα περιουσιακά του στοιχεία.

Ο Αμπράβομιτς προσέφυγε κατά των κυρώσεων της ΕΕ στις 25 Μαΐου του 2022 και την Πέμπτη θα υπάρξει ακρόαση για την προσφυγή του ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε πηγή με γνώση του θέματος στο Reuters.

Οι δικηγόροι του θα υποστηρίξουν ότι οι κυρώσεις της ΕΕ είναι αβάσιμες και επιβλήθηκαν απλά και μόνο διότι είναι γνωστός Ρώσος επιχειρηματίας, δήλωσε η πηγή.

Ο Αμπράμοβιτς, που έχει επίσης ισραηλινή υπηκοότητα, ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς επιχειρηματίες που απέκτησαν τεράστιες περιουσίες μετά τη διάλυση το 1991 της Σοβιετικής Ένωσης. Σύμφωνα με το Forbes η καθαρή αξία της περιουσίας του ανέρχεται σε 9,2 δισεκ. δολάρια.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More