Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καταγγελίες Αστυνομικών και η αντίδραση Θεοδωρικάκου για όσα έγιναν στον ΒΟΑΚ – Διαψεύδει ο Ν. Ηγουμενίδης

Την αντίδραση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάτου προκάλεσε η καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, σχετικά με τη συμπεριφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Νίκου Ηγουμενίδη, σε τροχονομικό έλεγχο στην περιοχή του Κοιλιάρη για τις «απανωτές προσπεράσεις σε σημείο που, όχι μόνο απαγορεύεται, αλλά και έβαζε σε κίνδυνο τη ζωή άλλων οδηγών αυτοκινήτων και χρηστών της οδού».

Σύμφωνα με την καταγγελία της Ένωσης και του Προέδρου της Νίκου Ξανθουδάκη, αντί ο κ. Ηγουμενίδης να αποδεχτεί την επιβολή προστίμου και την αφαίρεση των πινακίδων του αυτοκινήτου του, όπως προβλέπει ο ΚΟΚ, απείλησε τους αστυνομικούς με δυσμενή μετάθεση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων
ΔΤ ΒΟΑΚ

Και ενώ ο ίδιος ο βουλευτής διαψεύδει κατηγορηματικά, τόσο το περιεχόμενο των παραβάσεων που του προσάπτεται στην ανακοίνωση όσο και ότι απείλησε αστυνομικούς με μετάθεση, δηλώνει παράλληλα κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έχει συνομιλήσει με τον Πρόεδρο της Ένωσης Νίκο Ξανθουδάκη.

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Ηγουμενίδη

Νίκος Ηγουμενίδης

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, γνωστοποίησε ότι είχε επικοινωνία με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, υποστράτηγο Γιώργο Λυμπινάκη, διαμηνύοντας ότι “ούτε κατά διάνοια δεν πρέπει να αλλάξει οτιδήποτε σε ότι αφορά την κλήση και τις ποινές που επιβλήθηκαν” .

Η ανάρτηση του Υπουργού στο twitter

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More