Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατακραυγή προς Κασίγιας & Πουγιόλ έπειτα από «αστειάκι» για την σεξουαλική ταυτότητά τους

Στο στόχαστρο των θαυμαστών τους έχουν μπει οι πρώην άσσοι του ποδοσφαίρου Ίκερ Κασίγιας και Κάρλες Πουγιόλ. Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρώην τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης και της Ισπανίας δημοσίευσε την κυριακή στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μια άναρτηση που ανέφερε «Ελπίζω να με σεβαστείτε, είμαι ομοφυλόφιλος». Απαντώτας, ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα, Κάρλες Πουγιόλ, έγραψε «Ήρθε η ώρα να πούμε την ιστορία μας, Ίκερ».

Ο Κασίγιας, ο οποίος έχει δύο παιδιά με την πρώην σύζυγό του, διέγραψε την ανάρτηση λίγο αργότερα και ζήτησε συγγνώμη ενώ όπως ισχυρίζεται ο λογαριασμός χακαρίστηκε. «Παραβιασμένος λογαριασμός. Ευτυχώς όλα εντάξει. Συγγνώμη σε όλους τους οπαδούς μου. Και φυσικά, περισσότερες συγγνώμες προς την ΛΟΑΤ κοινότητα» έγραψε.

Ο Πουγιόλ ζήτησε επίσης συγγνώμη λιγές ώρες μετά την δική του ανάρτηση γράφοντας: «Μπέρδεψα. Ζητώ συγγνώμη για ένα αδέξιο αστείο που δεν ήταν καθόλου κακόβουλο, αλλά ήταν εντελώς ανάρμοστο. Καταλαβαίνω ότι θα μπορούσα να είχα βλάψει τα συναισθήματα των ανθρώπων. Όλος ο σεβασμός και η υποστήριξή μου για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+».

Κατακραυγή από τον κόσμο του ποδοσφαίρου

Το περιστατικό, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε αντιδράσεις και στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Πιο συγκεκριμένα ο παίκτης της Adelaide United, Josh Cavallo, ο οποίος αποκάλυψε πέρυσι ότι είναι ομοφυλόφιλος, λέει ότι ήταν «απογοητευτικό» να βλέπεις δύο θρύλους του παιχνιδιού να «αστειεύονται» για το θέμα.

«Το να αστειεύεσαι και να κοροϊδεύεις την αποκάλυψη της σεξουαλικής ταυτότητας στο ποδόσφαιρο είναι απογοητευτικό. Είναι ένα δύσκολο ταξίδι που πρέπει να περάσει οποιοσδήποτε ΛΟΑΤΚΙ+ ppl».

«Το να βλέπω τα πρότυπά μου και τους θρύλους του παιχνιδιού να διασκεδάζουν με το coming out και την κοινότητά μου είναι πέρα για πέρα ασεβές».

Ο μέσος της Αταλάντα, Marten de Roon, δήλωσε επίσης ότι το περιστατικό ανέδειξε τη δουλειά που πρέπει να γίνει για να γίνει το ποδόσφαιρο πιο φιλόξενο, αφού οι αρχικές αναρτήσεις προσέλκυσαν πολλά ομοφοβικά σχόλια.

«Ναι, είμαστε στην κορυφή του πρωταθλήματος (προς το παρόν). Το πιο σημαντικό, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα εξακολουθούν να δείχνουν πόσο μακριά από την πραγματικότητα είμαστε», έγραψε στο Twitter.

«Είτε ο Κασίγιας παραβιάστηκε είτε όχι: Βλέπω πάρα πολλές αναρτήσεις που είναι μακριά. Περιμένοντας την ημέρα αυτό δεν θα ήταν είδηση, γιατί στην πραγματικότητα αυτό είναι το πρόβλημα εδώ».

Υπάρχουν πολύ λίγοι ανοιχτά ομοφυλόφιλοι άνδρες που παίζουν επαγγελματικό ποδόσφαιρο και έρχεται σε μια στιγμή που τα διοικητικά όργανα του αθλήματος λένε ότι προσπαθούν να κάνουν το παιχνίδι πιο συμπεριληπτικό.

Χωρίς να αναφερθεί ευθέως στο tweet του Κασίγιας, το ισπανικό αθλητικό συμβούλιο (CSD) δημοσίευσε ένα tweet την Κυριακή, δείχνοντας το κτίριο της έδρας του διακοσμημένο με διακοσμήσεις ουράνιου τόξου, που έγραφαν: «Πολλά να κάνουμε, να προχωρήσουμε, να εκπαιδεύσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε. Θα συνεχίσουμε».

ΠΗΓΗ: CNN
Μετάφραση: Ευθύμης Ρέββας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More