Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καταστροφή των επιχειρήσεων στα Τρίκαλα

Τα Τρίκαλα βιώνουν τις συνέπειες της καταιγίδας που σάρωσε τις ζωές των ανθρώπων.

Ο Δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Σιώμος, μετρά τις πληγές της καταστροφής, αλλά βλέπει την ελπίδα να γεννιέται και την ανθρώπινη δύναμη να κερδίζει έδαφος.

Στην Ζηλευτή Τρικάλων ένα ζευγάρι έστησε μια επιχείρηση, που βούλιαξε στις λάσπες του Πηνειού. Η Ιωάννα Καρρά μιλά για μια τεράστια επένδυση, που χάθηκε, με πάνω από 600 νεκρά ζώα.

Οι εγκαταστάσεις έχουν καλυφθεί από τα νερά και τα περισσότερα ζώα πνίγηκαν.  Είναι ζήτημα αν θα ζήσουν τα 50, από τα 80 που απεγκλωβίστηκαν εχθές. Δυστυχώς κάποια. δεν άντεξαν έπειτα από τόσες ώρες μέσα στα κρύα νερά και την λάσπη.

Όπως λέει η κ. Καρρά, απευθύνθηκαν στις τοπικές αρχές, αλλά ο δήμος και η περιφέρεια πετούν το μπαλάκι ο ένας στον άλλο, για το ποιος θα επιληφθεί του έργου της αποκατάστασης.

Τώρα αρχίζει το δύσκολο έργο για την οικογένεια. «Πρέπει να φτάσουμε στον στάβλο, να τον καθαρίσουμε, όχι μόνο για εμάς, αλλά για τα γύρω χωριά, που κινδυνεύουν από τις αρρώστιες που θα προκληθούν από τα ζώα που αποσυντίθενται στο έδαφος», εξηγεί η κ. Καρρά.

Σε ορισμένα σημεία το νερό ακόμη φτάνει τα δυο μέτρα. Χρειάζονται ειδικά μηχανήματα για να μπορέσουμε να παρέμβουμε. «Δεν θα το βάλουμε κάτω. Αλλά χρειάζεται στήριξη, γιατί δεν μπορούμε να ξαναφτιάξουμε μόνοι μια επιχείρηση που κοστίζει 2.000.000 ευρώ».

Ελπίζω να διασωθούν κάποια πράγματα, γιατί είναι αδύνατο να αντικατασταθούν όλα.

Η κ. Καρρά, βλέπει το μέγεθος του προβλήματος και των συνεπειών: «Στο ίδιο σημείο με εμάς βρίσκονται χιλιάδες επιχειρηματίες, που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν τέτοιου μεγέθους καταστροφή». Όπως σημειώνει «Χρειάζεται να δεσμεύσουμε χρήματα από ευρωπαϊκούς πόρους, γιατί αυτά που δίνει το κράτος, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, στην προκειμένη περίπτωση δεν αρκούν».

Την ίδια στιγμή η ζωή των ανθρώπων και όσα σχεδίαζαν πριν από λίγο έχουν ανατραπεί. Μεταξύ αυτών ένας γάμος, που μοιάζει πια με μακρινό όνειρο για το ζευγάρι και τους συγγενείς τους.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More