Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καταστροφικά μπουρίνια σε Θεσσαλία και Δυτική Μακεδονία

Σε απόγνωση είναι οι αγρότες στα Κορέστεια Καστοριάς που είδαν την παραγωγή να καταστρέφεται λίγο πριν την συγκομιδή.

22 ώρες μετά την σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε τον κάμπο στην περιοχή του Μαυρόκαμπου και του Αγίου Αντωνίου στην Καστοριά το χαλάζι παραμένει, ενώ ολική είναι η καταστροφή στις φασολοκαλλιέργειες του τόπου.

«Φέτος ήταν δύσκολη χρονιά, αλλά γενικώς μετά χτύπησε και ο καύσωνας τώρα το χαλάζι δεν πρόκειται να επανέλθουν», όπως αναφέρει κάτοικος της περιοχής.

«Έχοντας ολική καταστροφή έχουμε μηδενικό εισόδημα καταλαβαίνετε, δημιουργείται ένα κοινωνικό θέμα έχω επικοινωνήσει με τους εκπροσώπους του ΕΛΓΑ», δηλώνει ο Θωμάς Μάνος, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας. Σε απόγνωση είναι και αγρότες άλλων καλλιεργειών, όπως πατάτες, τριφύλλια και καλαμποκιών

Στα Τρίκαλα τεράστιες είναι οι ζημιές από το ισχυρό μπουρίνι που έπληξε την περιοχή. Οι άνεμοι ήταν τόσο ισχυροί που ξήλωσαν την στέγη ενός ποιμνιοστασίου και μετέτρεψαν την περιοχή σε βομβαρδισμένο τοπίο.

Μεγάλες καταστροφές από το χαλάζι και τους ισχυρούς ανέμους είχαμε και στις καλλιέργειες. Περίπου 15.000 στρέμματα στα χωριά Πλάτανος, Αρδάνι και Ρίζωμα έχουν υποστεί ζημιές, ενώ σημειώθηκαν ζημιές, σε ποιμνιοστάσια, φωτοβολταϊκό πάρκο και στην τοπική οδοποιία. Επίσης σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν σε Καλαμάτα και Σέρρες

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Αμαραντίδου – Ευάγγελος Μητρούσιας

Διαβάστε επίσης: Ανυπολόγιστες ζημιές προκάλεσε μπουρίνι στα Τρίκαλα (βίντεο)

Καστοριά: Ολική καταστροφή στις καλλιέργειες φασολιών προκάλεσε έντονη χαλαζόπτωση (φωτό-βίντεο)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More