Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καύσωνας: Ανάσες δροσιάς στις πλαζ – Νέα έκρηξη υδραργύρου στα μέσα της εβδομάδας – Μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιών

Μια παρένθεση φαίνεται ότι θα είναι το βοριαδάκι που φύσηξε κι έδιωξε τον καύσωνα, καθώς η θερμοκρασία σήμερα έπεσε κάτω από τους 40 βαθμούς. Από την Τετάρτη ο υδράργυρος θα πάρει την ανηφόρα και μάλιστα αυτή τη φορά οι μέρες του καύσωνα φαίνεται ότι θα είναι περισσότερες από αυτές της προηγούμενης εβδομάδας.

Η ατμόσφαιρα πάντως ήταν και σήμερα Κυριακή (16/7) αποπνικτική, πολλοί κατέφυγαν στις γύρω παραλίες, άλλοι προτίμησαν τη δροσιά του air Condition. Αέρας και ζέστη πάντως είναι το κατάλληλο προσάναμμα για πυρκαγιές προειδοποιούν οι αρχές.

Προ των πυλών ο νέος καύσωνας – Πτώση θερμοκρασιών μέχρι Τετάρτη, 43άρια από Πέμπτη, η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες

Έκαναν τις παραλίες… σπίτι τους

Τα δροσερά νερά της θάλασσας ήταν το ιδανικό αντίδοτο για τις υψηλές θερμοκρασίες. Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν σε χαλαρούς και ξέγνοιαστους ρυθμούς το μπάνιο τους στις παραλίες όλης της χώρας.

Αν και οι συνθήκες ήταν καλύτερες με την υποχώρηση του καύσωνα και την μικρή πτώση της θερμοκρασίας κατά 2 με 4 βαθμούς κελσίου η ατμόσφαιρά στο κέντρο της πρωτεύουσας ήταν αποπνικτική.

Στον αντίποδα λόγω της αφόρητης ζέστης η Λάρισα και ο Βόλος ερήμωσαν… Άδειοι δρόμοι, μετρημένοι στα δάχτυλα πεζοί και αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους από την ερχόμενη Πέμπτη τα μελτεμάκια θα διαδεχθούν και πάλι οι υψηλές θερμοκρασίες. Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι αυτές οι καιρικές συνθήκες ευνοούν σε πολύ υψηλό βαθμό την εκδήλωση πυρκαγιών και ζήτησε από όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ένας ηλικιωμένος εντοπίστηκε από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια που ξέσπασε την περασμένη Παρασκευή στη Νάξο και κατέκαψε περίπου 6000 στρέμματα. Σύμφωνα με πληροφορίες χρησιμοποίησε χορτοκοπτικό και πιθανότατα από σπινθήρα ξέσπασε η πυρκαγιά. Ο 85χρονος δεν συνελήφθη ωστόσο θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου, Μάνια Γκουσιάρη, Νεκταρία Μανουσουδάκη, Χαρά Γιαννοπούλου – Επιμέλεια: Ελίνα Κολύβα

Ανάλυση Guardian: Ο πλανήτης βίωσε την πιο ζεστή εβδομάδα όλων των εποχών – «Τα χειρότερα είναι μπροστά»

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More