Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κηδεία Ελισάβετ: Στην Ουαλία ο βασιλιάς Κάρολος την τρίτη μέρα του λαϊκού προσκυνήματος – Όλο το πρόγραμμα

Χιλιάδες πολίτες συνεχίζουν να συμμετέχουν στην ουρά μήκους σχεδόν πέντε μιλίων για να αποτίσουν φόρο τιμής στη Βασίλισσα Ελισάβετ.

Σήμερα (16/9), τρίτη μέρα του λαϊκού προσκυνήματος, ο νέος Βασιλιάς ταξιδεύει στην Ουαλία για να επιστρέψει μετά και να λάβει μέρος στην απογευματινή Αγρυπνία των Πριγκίπων.

Ο Βασιλιάς Κάρολος και η βασιλική σύζυγος θα πετάξουν στην Ουαλία με ελικόπτερο, όπου θα παρακολουθήσουν μια λειτουργία “προσευχής και προβληματισμού” στον καθεδρικό ναό Llandaff στις 11 το πρωί(1μμ Ελλάδος).

Κηδεία Ελισάβετ: Επιχείρηση «ατσάλινο δαχτυλίδι» στο Λονδίνο – Ελεύθεροι σκοπευτές, 1.500 στρατιώτες, 10.000 αστυνομικοί

Στη συνέχεια, το ζευγάρι θα μεταβεί στο κοινοβούλιο της Ουαλίας, όπου θα δεχτεί τα επίσημα συλλυπητήρια της αποκεντρωμένης κυβέρνησης. Εκεί, θα συναντήσει μέλη του Senedd (Ουαλικό κοινοβούλιο), προτού δώσει ακρόαση στον Ουαλό πρωθυπουργό Mark Drakeford στο Κάστρο του Κάρντιφ γύρω στις 12.25 μ.μ. (14:25 Ελλάδος).

Ο πρώην πρίγκιπας της Ουαλίας ήταν συνήθως δεκτός θερμά στη χώρα, αλλά υπήρξαν εδώ και καιρό εκστρατείες κατά του ρόλου του- που χρονολογείται από την κατάκτηση του έθνους από την Αγγλία τον 13ο αιώνα – και για την ανεξαρτησία της Ουαλίας.

Διαμαρτυρία κατά της μοναρχίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί έξω από το κάστρο με την άφιξη του ζευγαριού.

Κατά την επιστροφή του στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ο Βασιλιάς θα φιλοξενήσει θρησκευτικούς ηγέτες, πριν προετοιμαστεί για την Αγρυπνία των Πριγκίπων που ξεκινά στις 7.45 μ.μ. (9:45 Ελλάδος) στην αίθουσα του Οουέστμινστερ – όπου βρίσκεται η σορός της Βασίλισσας.

Και τα τέσσερα παιδιά της, ο βασιλιάς, η βασιλική πριγκίπισσα, ο δούκας της Υόρκης και ο κόμης του Oυέσεξ θα φρουρούν στις τέσσερις γωνίες του βάθρου στο Westminster Hall για τη 15λεπτη αγρυπνία.

Ο Andrew, πρώην αξιωματικός του Βασιλικού Ναυτικού που υπηρέτησε στον πόλεμο των Φώκλαντ, διατήρησε τον βαθμό του ως Αντιναύαρχος.

Όμως του αφαιρέθηκαν όλοι οι επίτιμοι στρατιωτικοί του ρόλοι τον Ιανουάριο, συμπεριλαμβανομένου του Συνταγματάρχη των Φρουρών των Γρεναδιέρων, μετά την οργή για τη φιλία του με τον παιδόφιλο δισεκατομμυριούχο Τζέφρι Έπσταϊν.

Μια παρόμοια τελετή πραγματοποιήθηκε στον καθεδρικό ναό του St Giles στο Εδιμβούργο την Τρίτη. Η αγρυπνία έγινε ομοίως στο παρελθόν για τον Βασιλιά Γεώργιο Ε’ το 1936 και για τη Βασίλισσα Ελισάβετ, τη Βασίλισσα Μητέρα, το 2002.

Εν τω μεταξύ, σήμερα το απόγευμα ο νέος πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, πρώην δούκας και δούκισσα του Κέιμπριτζ, θα επισκεφθούν το Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατού στο Pirbright του Surrey, για να συναντήσουν στρατεύματα από την Κοινοπολιτεία που έχουν αναπτυχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο για να λάβουν μέρος στην πολιτεία κηδεία.

Ανταπόκριση Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More