Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κινητικότητα για τον ”Κόμβο Βιοοικονομίας” της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Συνάντηση εργασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, έγινε προ ημερών, για το θέμα της ίδρυσης και της λειτουργείας ” Κόμβου Βιοοικονομίας ”.

Παρευρέθηκε ο περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, αλλά και ο διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Πελοπίδας Καλλίρης.

Ο Κόμβος, αφορά τους δήμους Μεγαλόπολης, Γορτυνίας, Οιχαλίας και Τρίπολης.

Αποσκοπεί στον μετασχηματισμό της επιχειρηματικής δράσης, σ’ όλο το φάσμα της αξιακής αλυσίδας της βιοοικονομίας.

Ανάλογες συσκέψεις έγιναν σε Δημαρχείο Τρίπολης και Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ανέφερε: ” Εχουμε μία εξαιρετική συνεργασία με τον κ. Καλλίρη και τους συνεργάτες του. Βασικό θέμα της σύσκεψης ήταν ο Κόμβος Βιοοικονομίας, που στόχο έχει να αποτελέσει τον πόλο έλξης για νέες επενδύσεις και νέες δουλειές στους Δήμους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Είμαστε αισιόδοξοι πως σύντομα θα ξεκινήσει η εφαρμογή των προγραμμάτων ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας ”.

Ο διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Πελοπίδας Καλλίρης, δήλωσε: ” Είμαστε εδώ για να δούμε στην πράξη όσα συζητάμε για την Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση. Έχουμε χαράξει μία πολιτική που στόχο έχει μέσω των νέων επενδύσεων να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να έχουμε μία επιστροφή ανθρώπινου δυναμικού στην περιοχή. Θέλουμε να αλλάξουμε το επενδυτικό μοντέλο και θα τα καταφέρουμε “.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More