Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλειστό το 2ο Γυμνάσιο Χανίων τη Δευτέρα – “Αγκάθι” το θέμα του Πειραματικού Λυκείου

Κλειστό θα παραμείνει αύριο Δευτέρα, το 2ο Γυμνάσιο Χανίων, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους, τα μέλη του Δ.Σ. γνωστοποιούν ότι προχώρησαν στην συγκεκριμένη απόφαση, αφού δεν υπήρξε  καμία επίσημη εξέλιξη και απάντηση από τους αρμόδιους φορείς για το θέμα της μετατροπής ενός υφιστάμενου λυκείου της πόλης σε Πειραματικό Λύκειο και όλα τα ενδεχόμενα είναι ακόμα ανοιχτά. Οι γονείς είναι απολύτως αντίθετοι με την ενδεχόμενη μετατροπή του 2ου ΓΕΛ  σε Πειραματικό Λύκειο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου

Η παρέμβαση της ΚΝΕ

Στο μεταξύ,  η ΚΝΕ με ανακοίνωσή της, τοποθετείται στο θέμα, χαρακτηρίζοντας «εμμονική» την επιμονή της πολιτείας να καταργηθεί ένα Λύκειο προκειμένου να λειτουργήσει το Πειραματικό Λύκειο στα Χανιά. Μάλιστα στην ανακοίνωση επισημαίνονται οι αδυναμίες σε ότι αφορά την σχολική στέγη στα Χανιά, αφού -όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά- «Αυτή τη στιγμή πάνω από 50 τμήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια κάνουν μάθημα σε αίθουσες προκάτ, ενώ τα 25άρια τμήματα αποτελούν πλέον κανόνα».

Τέλος, αναφέρονται στο γεγονός στα Χανιά, έχουν περάσει τουλάχιστον 20 χρόνια από τότε που κτίστηκε σχολείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΝΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More