Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κοζάνη: Πρόσληψη παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Δεσκάτης

Οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και η αγορά ασθενοφόρου, στο Κέντρο Υγείας Δεσκάτης που αποτέλεσαν τα κύρια αιτήματα της πρόσφατης διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Υποδιοικητής της 3ης ΥΠΕ Κώστας Χρίστογλου με τους εργαζόμενους.

Επιτακτική η ανάγκη της πρόσληψης γιατρών βασικών ειδικοτήτων λένε οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Η έλλειψη παιδιάτρου από τον περασμένο Σεπτέμβρη, που παρέμενε εκτός υπηρεσίας λόγω ασθένειας, αποτέλεσε βασικό αίτημα των κατοίκων που επιλύεται με την πρόσληψη για 3 χρόνια επικουρικής ιατρού η οποία θα παρέχει τις υπηρεσίες της από την 3η μέρα του Πάσχα.

Όπως δήλωσε ο κ. Χρίστογλου, υποδιοικητής της 3ης ΥΠΕ, αναμένεται άμεσα η πρόσληψη ενός Γενικού γιατρού. Στο Κέντρο Υγείας Δεσκάτης υπηρετούν δύο μόνιμοι και δύο επικουρικοί παθολόγοι,, ενώ συνδράμουν και οι 19 αγροτικοί γιατροί.

Παράλληλα αναμένεται και η λειτουργία του οφθαλμολογικού. Η 3η ΥΠΕ και Αντιπεριφέρεια Υγείας Δυτικής Μακεδονίας σε μια κοινή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν από τις ελλείψεις αλλά και την αγορά ασθενοφόρου, καθώς οι τρεις διαγωνισμοί απέβησαν άκαρποι. Όπως σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γιώργος Μαργαρίτης, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα συνδράμει με το ποσό των 20.000€ μέσω ΕΣΠΑ για την αγορά ενός καινούργιου ασθενοφόρου. Σήμερα οι ανάγκες του Κέντρου Υγείας καλύπτονται από τον στόλο του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας.

Οι κάτοικοι της Δεσκάτης πάντως ζητούν να στηριχθεί η περιοχή και να στελεχωθεί το κέντρο υγείας με γιατρούς ειδικοτήτων, καθώς οι αποστάσεις από τα μεγάλα αστικά κέντρα είναι μεγάλες σ ένα δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης Γρεβενών καλύπτει τις ανάγκες Υγειονομικής Πρωτοβάθμιας Περίθλαψης των κατοίκων του απομακρυσμένου Δήμου, καθώς και τριών ΠΕ Γρεβενών, Λάρισας και Κοζάνης που γειτνιάζουν.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More