Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κοζάνη: Σε προσκύνηση από  την Πέμπτη η Αγία Ζώνη από την Μονή  Βατοπεδίου

Σε προσκύνηση  θα τεθεί  στην  πόλη  της Κοζάνης, η  Αγία   Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, το μοναδικό Θεομητορικό κειμήλιο, το οποίο σώζεται από την επίγεια ζωή της Παναγίας.

Η  Αγία Ζώνη  φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και θα βρίσκεται για  προσκύνηση, από την Πέμπτη  28 Σεπτεμβρίου έως τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης  Κοζάνης.

Το ιερό κειμήλιο της  Εκκλησίας, θα κομίσει στην πόλη της Κοζάνης ο Καθηγούμενος της Μονής Γέροντας Εφραίμ, συνοδεία Βατοπαιδινών πατέρων, την Πέμπτη  στις 5 το απόγευμα, στα προπύλαια του Ιερού Ναού και θα το υποδεχθεί, επικεφαλής κλήρου και λαού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. κ. Παύλος.

Είναι η πρώτη φορά που η Αγία Ζώνη της Παναγίας, από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου,  επισκέπτεται την πόλη της Κοζάνης. Ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης, προκειμένου οι πιστοί να έχουν τη δυνατότητα να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη της Παναγίας,  θα παραμένει ανοικτός από τις 7 το  πρωί  έως τη  μία (1) το μεσημέρι και καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More