Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κοινή στρατιωτική άσκηση Ηνωμένου Βασιλείου – Λιβάνου

Κοινή στρατιωτική άσκηση Ηνωμένου Βασιλείου Λιβάνου ανακοίνωσε η βρετανική πρεσβεία στη Βυρηττό δημοσιεύοντας φωτογραφικό υλικό από τα δύο αερσκάφη που προσγειώθηκαν σήμερα (Τρίτη 12/9) σε λιβανικό έδαφος.

Η άσκηση Pegasus-Cedar θα θα διαρκέσει δέκα ημέρες, ενώ, είναι η πρώτη του είδους της και η μεγαλύτερη έως τώρα στρατιωτική συνεργασία Ηνωμένου Βασιλείου – Λιβάνου.

Περισσότερο από 65 άτομα στρατιωτικό προσωπικό από το Δεύτερο Τάγμα του Βρετανικού Στρατού Το Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών (2 PARA) θα πραγματοποιήσει στρατιωτική άσκηση με την ονομασία «Pegasus Cedar» με τους Λιβανέζους ομολόγους τους, το Σύνταγμα Αεροπορικής Επιδρομής, και με την υποστήριξη της Λιβανέζικης Πολεμικής Αεροπορίας.

Το όνομα της άσκησης προκύπτει από το έμβλημα της Ταξιαρχίας Αεροπορικής Εφόδου του Βρετανικού Στρατού, που απεικονίζει τον Πήγασο, τον γνωστό μας στην Ελλάδα λευκό φτερωτό επιβήτορα από την ελληνική μυθολογία, τον οποίο ιππεύει ο Βελλεροφόντης. Ο Κέδρος (Cedar) αποδίδει φόρο τιμής στο δέντρο σύμβολο του Λιβάνου που είναι στο κέντρο της σημαίας του, καθώς και στα διακριτικά των Λιβανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More