Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κοινωνικός τουρισμός: Η Χαλκιδική δεύτερη στις προτιμήσεις των πολιτών

Βουτιές, στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς στις ξαπλώστρες και παιχνίδια στη θάλασσα τόσο για τους ξένους τουρίστες όσο και για τους Έλληνες δικαιούχους του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού στη Χαλκιδική.

Μάλιστα, η Χαλκιδική έρχεται δεύτερη στις προτιμήσεις των πολιτών, που κάνουν διακοπές με το επιδοτούμενο πρόγραμμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, τον Ιούνιο ενεργοποιήθηκαν 39.546 επιταγές του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2022-23, καθώς επίσης και 9.665 επιταγές ακτοπλοϊκής μεταφοράς.

Ο πιο δημοφιλής προορισμός από τις 15 περιφερειακές ενότητες με τον μεγαλύτερο αριθμό ενεργοποιημένων επιταγών σε τουριστικά καταλύματα κατά το διάστημα 1-30 Ιουνίου 2023 είναι η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας με 4.370 επιταγές και ακολουθούν Χαλκιδική με 2.863, Αργολίδα, Πρέβεζα και Λευκάδα στην πρώτη πεντάδα.

Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις, εκτός από τη διαμονή επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια τα οποία διατίθενται δωρεάν για ΑμεΑ.

Υπενθυμίζεται ότι οι διακοπές με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2022-23 μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 31 Ιουλίου 2023.

Ρεπορτάζ: Παύλος Σαρόγλου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More