Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κοινό μέτωπο Αθήνας, Ρώμης, Βαλέτας, Λισαβόνας για τις πυρκαγιές – Συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για τους πιλότους του Καναντέρ

Η κλιματική κρίση και η διαχείριση των πυρκαγιών βρέθηκαν στο επίκεντρο της επικοινωνίας της Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Ιταλό Πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα. Στην Αθήνα σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος εκφράζει τα συλλυπητήριά του για τον τραγικό θάνατο των δύο πιλότων του Καναντέρ στο πλαίσιο επικίνδυνης επιχείρησης κατάσβεσης φωτιάς στην Κάρυστο

Κοινό μέτωπο Αθήνας-Ρώμης-Βαλέτας-Λισαβόνας απέναντι στην κλιματική κρίση.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε τηλεφωνικές της επικοινωνίες με τον Ιταλό ομόλογό της και τους Προέδρους Πορτογαλίας και Μάλτας ανέδειξε την ανάγκη υιοθέτησης κοινής πρωτοβουλίας για την αντιμετώπισή των κλιματικών κινδύνων στη Μεσόγειο.

Ο πολιτικός κόσμος συνεχίζει να εκφράζει τα συλλυπητήριά του για τον τραγικό θάνατο των δύο πιλότων του Καναντέρ.

Από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποκλίνεται στην αυτοθυσία και στον ηρωισμό τους.

«Έδωσαν τη ζωή τους, για να σώσουν ζωές. Να τους τιμήσουμε. Με ενότητα, με υπευθυνότητα, χωρίς εύκολες απαντήσεις από όλους και για όλα, χωρίς παραπληροφόρηση και θεωρίες συνωμοσίας. Πολύ περισσότερο χωρίς ο πόνος να γίνει κομματικό σύνθημα» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Φαίνεται ότι έχουμε ένα μαύρο ρεκόρ. Ήδη μετράμε τις περισσότερες καμένες εκτάσεις των τελευταίων δεκατριών ετών» είπε ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος.

«Ο ελληνικός λαός είναι συγκλονισμένος από την απώλεια των πιλότων μας. Δύο νέων ανθρώπων που με αυτοθυσία επιχειρούσαν από το μέτωπο της φωτιάς στην Κάρυστο επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης.Τους αποχαιρετούμε» είπε από το βήμα της Βουλής, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

Τηλεφωνική επικοινωνία, προκειμένου να ενημερωθεί για την πυρκαγιά στην πόλη της Λαμίας είχε με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

«Η τραγωδία με τις πολυήμερες πυρκαγιές έχουν κάνει στάχτη το αφήγημα της κυβέρνησης περί δήθεν προστασίας της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος» επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης.

«Επεσαν στο καθήκον πιλοτάροντας ένα από τα Καναντέρ, τα αποκαλούμενα τα ιπτάμενα φέρετρα. Η ανικακότητα έχει τα όριά της» δήλωσε ο επικεφαλής των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγγας.

«Θα αφήσετε καμένη Ελλάδα πίσω σας. Δεν είστε πατριώτες της ευθύνης. Είστε πατριώτες της ανευθυνότητας» σχολίασε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

« Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετούμε δύο ακόμη ήρωες οι οποίοι προστέθηκαν στο μακρύ κατάλογο των ηρώων μας» ανέφερε ο Πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός

«Να αναστείλουμε τις άλλες συζητήσεις και να μιλήσουμε και να ασχοληθούμε με αυτό το έκτακτο και υπέρτατο που συμβαίνει» πρότεινε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο πρωθυπουργός θα παραστεί αύριο στην κηδεία του ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί την Παρασκευή στην κηδεία του Σμηναγού Χρήστου Μουλά.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More