Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κολομβία: Δύο νεκροί από βομβιστική επίθεση σε αστυνομικό τμήμα, παρά τη συμφωνία με αντάρτες για κατάπαυση του πυρός

Τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε χθες Τετάρτη στο Μπουένος Άιρες της επαρχίας Κάουκα στα νότια της Κολομβίας, όταν αυτοκίνητο-βόμβα εξερράγη έξω από ένα αστυνομικό σταθμό της επαρχιακής πόλης, παρασύροντας στο θάνατο δύο πολίτες που κινούνταν με μηχανή και εκείνη την ώρα τυχαία περνούσαν μπροστά από το τμήμα. Υλικές ζημιές επίσης υπέστησαν ένα νοσοκομείο και ένα σχολείο που βρίσκονται κοντά στο κτίριο της αστυνομικής υπηρεσίας.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση, η οποία έλαβε χώρα μόλις μια μέρα μετά τη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και της αντάρτικης οργάνωσης Κεντρικό Επιτελείο (EMC) για κατάπαυση του πυρός και έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών.

Μετά το συμβάν, ο πρόεδρος της λατινοαμερικάνικης χώρας Γκουστάβο Πέτρο έδωσε εντολή να ενισχυθεί η στρατιωτική και αστυνομική παρουσία στην περιοχή και απέδωσε το τρομοκρατικό χτύπημα σε οργανώσεις που εκμεταλλεύονται καλλιέργειες κοκαΐνης στην περιοχή. «Οι ενέργειες της κυβέρνησης στην κοιλάδα Μικάι, όπου παράγεται το 70% της κοκαΐνης της επαρχίας Κάουκα, αποτελούν το παράδειγμα για το πώς μετατρέπεται μια παράνομη οικονομία σε νόμιμη προς όφελος των αγροτών» σχολίασε ο πρόεδρος σε μήνυμά του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ (πρώην τουίτερ) και τόνισε ότι οι πρωτοβουλίες αυτές θα συνεχιστούν στο ακέραιο.

Las acciones del EMC en el Cauca son su respuesta a nuestra ofensiva en el valle del Micay donde se produce el 70% de la hoja de coca del Cauca. Nuestro objetivo se mantiene.

El valle del Micay sera el ejemplo de como se sustituye una economía ilícita por una lícita en favor del…

— Gustavo Petro (@petrogustavo) September 20, 2023

Οι εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ήδη δικαστικοί αξιωματούχοι και ειδικοί ερευνητές βρίσκονται στο χώρο της επίθεσης για τη συλλογή στοιχείων που θα επιτρέψουν την αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών, ενώ ο επικεφαλής της κυβερνητικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους αντάρτες, Καμίλο Γκονζάλες, εξέφρασε τη θλίψη του για το γεγονός, όμως σημείωσε ότι θα πρέπει να συγκεντρωθούν περισσότερες πληροφορίες για την ασφαλή εξαγωγή συμπερασμάτων.

Πηγή: Europa Press         

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More