Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κομοτηνή: Δύο εργάσιμες ημέρες που θα τονώσουν αγορά και ταμεία προσδοκούν οι έμποροι

Τις δύο τελευταίες ημέρες (σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, προπαραμονή και παραμονή Χριστουγέννων) περιμένουν οι έμποροι για το “ζέσταμα” της αγοράς. Μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις είδαν με ικανοποίηση τις τελευταίες εβδομάδες την τόνωση της κίνησης και την αύξηση της επισκεψιμότητας σε μια “μουδιασμένη” αγορά. «Μικρή κίνηση, περιορισμένη κατανάλωση», λένε και στέκονται «στον κόσμο που κινείται για τα άκρως απαραίτητα».

Το τσουχτερό κρύο από τη μια και τα μετρημένα οικονομικά από την άλλη πάγωσαν το εορταστικό κλίμα. Ωστόσο, η καταβολή μισθών στους υπαλλήλους, συντάξεων στους συνταξιούχους και αποζημιώσεων- πληρωμών στον αγροτικό κόσμο τόνωσε τη χθεσινή ημέρα την κίνηση κάτι που προσδοκάται ότι θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο σήμερα και αύριο.

«Η άριστη ποιότητα και οι προσιτές τιμές μαζί με το φετινό εορταστικό διάκοσμο κάνουν την αγορά της Κομοτηνής πιο ελκυστική», υποστηρίζουν έμποροι, ιδιοκτήτες καταστημάτων κι εργαζόμενοι. Δεκάδες μικροί αλλά και μεγαλύτεροι χώροι, με τους ιδιοκτήτες μόνο ή και με υπαλληλικό προσωπικό, φωτίζουν κεντρικούς εμπορικούς δρόμους ή απομονωμένες γειτονιές σε μια προσπάθεια να δώσουν τον δικό τους εορταστικό τόνο και να έλξουν το κοινό τους. «Πάντα για τελευταία στιγμή αφήνουν όλοι και όλες τις αγορές τους οπότε προσδοκούμε για το καλύτερο σε μια καλή σε σχέση με ό,τι προηγήθηκε περίοδο».

Με τις υποχρεώσεις να περιμένουν σε κάποιο συρτάρι: λογαριασμοί της ΔΕΗ, ενοίκια, μισθοί υπαλλήλων, ανατιμήσεις στα προϊόντα τους, θέρμανση κ.α. Ωστόσο η εορταστική περίοδος θα «ανατρέψει» δυσκολίες, αυτό ελπίζουν και θα τους δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν από πλεονεκτικότερη θέση τις δυσκολίες που έχουν μπροστά τους. Τουλάχιστον αυτό ελπίζουν σε μια πόλη με μηδενική επισκεψιμότητα την περίοδο του χειμώνα, αν εξαιρέσει κανείς τους φοιτητές, συγγενείς και φίλους τους, αλλά και κάποιους λίγους επισκέπτες από άλλα σημεία της περιφέρειας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More