Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κομοτηνή: Ζωγραφική και έμπνευση στο κέντρο της πόλης

Ένα τμήμα ζωγραφικής στο Ηρώο της πόλης («Σπαθί»). Εικαστικό μάθημα δημιουργίας, ταλέντου και φαντασίας με πολυχρωμία και φαντασία στο κέντρο της πόλης.

Δέκα μαθητές και μαθήτριες με την καθοδήγηση της δασκάλας τους, της εικαστικού των Φιλοτέχνων Ασημένιας Βελτσίδου. Δέκα παιδιά με το ταλέντο τους να «συμπορεύεται» με τις εικόνες της πόλης: Κίνηση, δρόμος, μνημεία κ.α. «Στόχος μας να δούμε πώς είναι να δημιουργούν τα παιδιά έξω από το εργαστήριο τους», δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής η εικαστικός και σημείωσε ότι δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να παίξουν με τα χρώματα και τους φυσικούς ήχους. Έτσι, όπως τόνισε, τα παιδιά μαθαίνουν να παρατηρούν.

Με το καλοκαίρι να «ξεδιπλώνει» τα δικά του χρώματα οι επαφές με την καθημερινότητα του τόπου θα συνεχιστούν με τη σειρά να παίρνουν τα μουσεία της πόλης. «Κάθε παιδί έχει το δικό του ταλέντο» δηλώνει και μαζί με την ξεχωριστή ματιά των μαθητών της καταγράφει και τον διπλασιασμό του αριθμού των μαθητών της μόλις τα τελευταία δύο χρόνια γεγονός που μαρτυρά το ταλέντο και τη δημιουργία.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More