Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κομοτηνή: Η μείωση της κατανάλωσης και διαδίκτυο «ψαλιδίζουν» τα έξοδα για αναψυχή

Για μείωση της κατανάλωσης και περιορισμένη κίνηση κάνουν λόγο ιδιοκτήτες κι εργαζόμενοι στο χώρο της αναψυχής και του έτοιμου φαγητού στην Κομοτηνή. Σύμφωνα με δηλώσεις τους στο www.ertnews.gr όχι μόνο είναι «πεσμένη» η κίνηση, αλλά είναι και αυξημένα τα έξοδα λειτουργίας τους.

Ειδικότερα, όπως σημειώνουν, η καταβολή του ενοικίου ήταν ο «μεγαλύτερος βραχνάς» τους μέχρι πρότινος, «τον τελευταίο καιρό», υποστηρίζουν πως: «προστέθηκε δίπλα σε αυτόν και: 1) η πληρωμή του λογαριασμού ρεύματος, 2) το κόστος της ενέργειας και, σε πολλές περιπτώσεις, γ) οι ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν».
Από την έναρξη της πανδημίας και μετά προστέθηκε ένας ακόμη παράγοντας, που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν: Η δραστηριοποίηση πολλών επιχειρήσεων του χώρου τους στο διαδίκτυο. Οι παραγγελίες μέσω διαδικτύου, όπως λένε, στερούν από τους ίδιους που δεν δραστηριοποιούνται διαδικτυακά, πελατεία και έσοδα. «Οι on line παραγγελίες θέλουν κάποιον να τις παρακολουθεί, όταν οι επιχειρήσεις είναι μικρές και στηρίζονται στη δουλειά ενός – δύο ατόμων, τότε είναι δύσκολή αυτού του είδους η δραστηριοποίηση» δήλωσαν www.ertnews.gr.

Όσον αφορά στους ίδιους τους εργαζόμενους; «Αγωνιούμε αν θα εργαστούμε την επόμενη μέρα, αν θα πληρωθούμε τον επόμενο μήνα» δηλώνουν οι ίδιοι και σημειώνουν ότι είτε είναι κανείς εργαζόμενος, είτε είναι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, εκτός από τις παραπάνω αγωνίες έχουν κι αυτές του νοικοκυριού τους. Κι εκεί, όπως λένε: «μια από τα ίδια, λογαριασμοί, που θα πρέπει να πληρωθούν».

φώτο: αρχείο ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More